KIL tapte med sju mål

Ranheim - KIL

Ranheim - KIL Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg er ikke forbanna, men blir bare oppgitt der jeg står, sier Tom Nordlie. REFERAT l

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Gøran Wigum fikk en smell i hodet under kampen mot Start, og spilte ikke i dag. Henry Joseph var derimot klar, og var på plass i midtforsvaret sammen med Samir Fazlagic.

På DnB Arena var det 502 tilskuere.

De første tjue minuttene av første omgang var kampen veldig jevn, og med få sjanser til begge lag. Ti minutter senere løsnet det litt, og KIL fikk flere gode sjanser.

Etter 40 minutter fikk Ranheim straffespark, og Robert Stene satte ballen i mål. Dermed tok hjemmelaget ledelsen.

Like før pause ble Tuelo skadet og måtte gå av banen. Patrick Hansen kom inn istedet.

Seks minutter inn i andre omgang økte Ranheim ledelsen. Ti minutter etterpå kom nok et mål til hjemmelaget, og Ranheim fortsatte å kjøre over KIL.

Etter 74 minutter kunne nemlig hjemmlaget juble igjen. Og igjen. Og igjen. Kampen endte 7-0.

Etter kampen fikk Radio Kongsvinger en prat med KIL-trener Tom Nordlie:

– For å begynne med det postivtive først, så var dette en jevn kamp som vi kunne ha ledet før pause. Andre omgang begynner dessverre med en keepertabbe, men fram til 3-0 er det faktisk kamp, sier Nordlie, og legger til at han synes synd på spillerne sine.

– Jeg har bare vært med på å tape 0-7 en gang i hele mitt liv. Det nytter ikke å rope og si noe, folk fraskriver seg ansvar og ønsker bare at kampen skal være over, fortsetter Nordlie.

Han minner om at KIL faktisk ikke har tapt mer enn tre poeng i denne kampen.

– Jeg er ikke forbanna, men blir bare oppgitt der jeg står. Vi har spilt veldig bra fotball mot flere lag og tapt. Jeg tror det er lurt for Ranheim nå å ikke tro at de er fantastisk gode selv om de skal ha all ære for seieren. Jeg tror vi hjalp dem ganske mye, ler han.

– Det blir spennende å se hvordan vi reiser oss nå, avslutter KIL-treneren.

Utdrag fra livedekningen:

87 Mål Ranheim 7 - 0 Emeh Izuchukwu. Dagens sjuende Ranheim-scoring er et faktum. Emeh Izuchukwu får ballen på tjue meter. Skyter ballen i hjørnet. Det må være tungt å være Kongsvinger-gutt nå.

83 Mål Ranheim 6 - 0 Daniel Krogstad. Målgivende pasning Emeh Izuchukwu. Kongsvinger står og sover. Stene får gitt til Emeh Izuchukwu. Sistnevnte gir til Krogstad som smeller ballen i mål.

78 Mål Ranheim 5 - 0

74 Mål Ranheim 4 - 0 Thomas Rønning. Ranheim setter fart på høyrekanten. Morten Hæstad kan klarere ballen, men velger å heade ballen inn mot egen keeper. Der står Thomas Rønning og kriger ballen i mål.

68 Henry Joseph Shindika skyter. Svakt, utenfor.

62 Mål Ranheim 3 - 0 Bendik Bye. Ranheim er dødelig effektive idag. Bye banker ballen i mål bak Deinoff. Nå er det vel slutt for Kongsvinger.

52 Mål Ranheim 2 - 0 Robert Stene. Målgivende pasning Michael Stilson. Stene dobler ledelsen for hjemmelaget. Stilson finner Stene som setter inn sin andre for dagen. Nå ser det vanskelig ut for Kongsvinger.

43 Gult kort Kongsvinger Hassane Dosso. Dosso bruker armene i duell med en Ranheim-spiller.

42 Olav Tuelo Johannesen har fått seg en skade. Har gått av banen. Kongsvinger må bytte.

41 Mål Ranheim 1 - 0 Robert Stene. Stene banker ballen i mål. Deinoff er etter ballen, men er for sent ute.

40 Straffe Ranheim Robert Stene. Åsen dribler seg gjennom. Felles. Korrekt dømt.

37 Kjempesjanse for Kongsvinger. KIL chipper ballen inn i boksen til Dosso som skyter fra kloss hold. Barli varter opp med en god redning.

22 Det har vært jevnt de første tjue minuttene.

12 Olav Tuelo Johannesen kommer til skudd. Rett i blokka.

Før kampen:

Med seks baklengs, fire tap og null scorede mål på de fire siste kampene i serien droppet KIL-trener Tom Nordlie den vanlige formasjonstreningen fredag.

KIL-spillerne terpet avslutninger på mål under den siste treningen før helgens kamp mot Ranheim.

Han la heller opp til spill på kort bane, for å skape trøkk, og ikke minst avslutningstrening.

– Det gjelder å få veiva inn et mål igjen, sier Tom Nordlie.

– Ingen krise

Nordlie mener det slettes ikke er snakk om noen krise i klubben, selv om resultatene de siste ukene har uteblitt.

– Vi har sluppet inn to langskudd, og en straffe de siste kampene. Vi rundspilte Strømmen sist kamp uten å vinne. Vi spiller bedre fotball nå enn da vi vant omtrent alt i fjor høst, sier Nordlie.

– Vi må se litt bak resultatene også. Jeg hater å tape, men jeg er veldig fornøyd med det spillet vi har prestert, legger KIL-sjefen til.

– Ingen endringer

Han registrerer at folk etterlyser endringer for å snu trenden. Det rådet har ikke Nordlie tenkt å følge.

– Jeg ville vært en dårlig leder hvis jeg begynte å gjøre endringer nå. Det er nå det er viktig å holde på våre prinsipper og være tydelig på hva vi skal gjøre. Vi har en ung og urutinert stall og da trenger vi spillere og ledere som viser vei, poengterer Nordlie.

KIL har sluppet inn sju mål på sju kamper, tre av disse kom i samme kamp. I tillegg er det, som nevnt snakk om to langskudd og en straffe.

– Vi må stole på oss selv. Det er et lag i utvikling, og det går mer på det mentale enn på det ferdighetsmessige. Vi tar ut de spillerne vi mener er best og det må folk stole på, understreker Nordlie.

Knuffing på trening

På fredagens trening var det ingenting å si på tenningsnivået og innsatsen til KIL-gutta. Et tydelig eksempel på det var da kaptein Samir Fazlagic og Olav Tuelo røk i tottene på hverandre etter en duell.

– Det var litt knuffing, men det er bra at det er litt temperatur. Jeg lot det gå en stund, men det må selvsagt stoppe før det utarter, sier Nordlie.

Episoden skjedde da Tuelo ble rasende etter en takling fra Fazlagic.

– Det er slik som skjer. Etterpå skal de to kjøre i samme bil til Oslo, så det er uproblematisk, sier Nordlie.

Artikkeltags