Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er det blitt av Mame Niang?

Artikkelen er over 10 år gammel

KIL-spilleren er som sunket i jorden.

Den høyreiste spissen dro på prøvespill til Kina søndag 16. januar. Oppholdet skulle vare i én uke – men ingen i KIL har sett ham siden avreise østover.

– Vi hadde en avtale om én ukes prøvespill. Nå har han vært borte i to uker. Jeg er både forbannet og fortvilet, sier KIL-trener Per Brogeland.

Spissen har kontrakt ut 2011-sesongen, men denne episoden styrker ikke akkurat senegaleserens kanditatur på Gjemselund.

– Det er uakseptabelt å oppføre seg på denne måten. Vi har en avtale som ikke er overholdt og det vil få konsekvenser. Jeg har ikke fått kontakt med verken agenten hans eller Niang selv. Vi har rett og slett ikke hørt et «kvekk», forteller Brogeland.

– En sak for styret

Per Brogeland var tydelig oppgitt over det han selv karakteriserer som en sak for styret i KIL Toppfotball.

– Jeg liker ikke spillere som tar seg denne type friheter – og det får han høre når han er tilbake, sier KIL-treneren.

– Kan dette føre til kontraktsbrudd mellom KIL og Niang?

– Det er en sak styret i KIL må ta stilling til. Jeg vil ikke si noe om den saken. Men dette er alvorlig, forteller Brogeland.

– Vet du hvor han er?

– Nei, egentlig har jeg ikke peiling.

KIL og Niang inngikk en skriftlig avtale før spissen reiste til Kina. Brogeland sier det spøker for senegaleserens framtid på Kongsvinger.

– Det er jo ingen vits å ha spillere på lønningslista som ikke møter opp på treningsfeltet, forteller en fortvilet KIL-trener, som ikke kan svare på hvilken kinesisk klubb Niang har besøkt.

– Det siste jeg hørte fra ham var en SMS rett før han dro. Der sa han kun at visum til Kina var i boks, sier Brogeland.

Kontroversiell

Dette er ikke første gang Niang havner i trøbbel. I august 2009 skallet han ned Jone Samuelsen på Vikings treningsfelt. Og det ble starten på nedturen i Stavanger. I mars året etter signerte han for KIL.

Ifølge Åge Steen i det sportslige utvalget, ønsker Niang seg vekk fra Kongsvinger.

– Han har et ønske om å spille på et høyere enn det vi kan tilby, og ville gjerne prøve seg i Kina. I og med at vi lar ham reise på prøvespill er det jo ikke uaktuelt at han forlater oss i løpet av vinterens overgangsvindu, sa Åge Steen til Glåmdalen tidligere denne måneden.

Glåmdalen har heller ikke klart å komme i kontakt med Mame Niang.