Henter voldsdømt toppscorer

KILs nye spydspiss: Voldsdømte Bajram Ajeti er glad for at KIL gir ham en ny sjanse på fotballbanen etter at Sandefjord friga ham.FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD
Bajran Ajeti har signert for KIL. Her er han på sin første trening sammen med gutta.
Foto: Ole-Johnny Myhrvold

KILs nye spydspiss: Voldsdømte Bajram Ajeti er glad for at KIL gir ham en ny sjanse på fotballbanen etter at Sandefjord friga ham.FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD Bajran Ajeti har signert for KIL. Her er han på sin første trening sammen med gutta. Foto: Ole-Johnny Myhrvold Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sportssjef Espen Nystuen er inneforstått med at han tar et kontroversielt valg, men er klar på at KIL vil gi Bajram Ajeti en ny sjanse.

DEL

24. februar ble Ajeti dømt til ti måneders fengsel for to voldsepisoder ute på byen i Drammen.

Tirsdag ble han presentert som ny KIL-spiller.

– Vil være inkluderende

– Selvfølgelig er det en spesiell situasjon. Bajram har tidligere gjort noe som vi på ingen måte står for som klubb. Men vi er opptatt av å være inkluderende, og er klare for å gi ham en ny sjanse.

– Sportslig sett var vi aldri i tvil. Han er en måljeger av rang og tilfører også gruppa både vinnervilje og tøffhet. Det er et scoop. Vi har hatt to lengre samtaler med Ajeti, og de har vært positive. Samtidig har vi gitt klar beskjed om at det er nulltoleranse for slike episoder i KIL, og avtalen innebærer at vi står fritt til å annullerer kontrakten hvis han ikke holder seg på matta, sa Nystuen til Glåmdalen i går formiddag.

Det er uklart når 24-åringen skal sone dommen, men avtalen med KIL gjelder for den kommende sesongen.

Skulle det vise seg at Ajeti må inn til soning i løpet av 2014-sesongen, blir kontrakten automatisk terminert.

Signerte for Sandefjord

Ajeti ble toppscorer for Asker i 2. divisjon i fjor med 27 mål på 23 kamper. Det fikk flere norske toppklubber til å vise interesse. Før jul signerte spissen en toårskontrakt med Sandefjord. Men da voldssaken kom ut i media, valgte partene å avslutte kontrakten sist torsdag.

– Selv om det alltid er to sider av en sak, forsvarer jeg på ingen måte det jeg gjorde. Jeg var på feil sted til feil tid, og gjorde noe jeg angrer veldig på, sier den nye KIL-spissen til Glåmdalen.

Han gjennomførte sin første økt med nye lagkamerater i går formiddag, og viste tydelig at han er glad for å kunne spille fotball igjen.

– Jeg er veldig glad for å få sjansen i KIL. Jeg er helt klart blitt mer voksen de siste månedene, og det verste er at det ikke bare er meg selv det har gått ut over. Familien som alltid har stilt opp for meg, har også blitt skadelidende.

– Familien og fotball er alt for meg, og jeg stiller store krav til meg selv. Jeg kjenner André (Bergdølmo) og Espen fra tidligere, og jeg ser allerede nå at André vil spille en type fotball som passer meg.

– Hvordan vil du karakterisere deg selv som spiller?

– Først og fremst har jeg målteft. Jeg er rask og ganske sterk i kroppen, og jeg hater å tape. Sånn sett har jeg kanskje en litt unorsk mentalitet. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe KIL til å nå målet om opprykk i år. Jeg skjønner allerede nå at jeg har kommet til en by som elsker fotball, og jeg håper å gi noe tilbake til klubben som nå gir meg en ny sjanse.

Med blanke ark

I likhet med sportssjef Espen Nystuen er KIL-treneren også fullstendig klar over at KIL har gjort et kontroversielt valg.

Likevel er den tidligere landslagsspilleren trygg på at Ajeti vil bli husket for gode prestasjoner på banen i KIL – og ikke det han har fått oppmerksomhet for de siste ukene.

– Han er en fin gutt. Espen og jeg har hatt lengre samtaler med ham de to siste dagene, og jeg er sikker på at han har lagt de utenomsportslige problemene bak seg. Ja, han har gjort en feil, og han blir straffet for det. Hos oss begynner han med blanke ark, samtidig som han er fullstendig klar over hva vi krever av ham – både på og utenfor banen.

– Jeg er sikker på at Bajram vil være en solid bidragsyter til at vi når de målene vi har satt oss for den kommende sesongen.

– Kan du være trygg på at Ajeti ikke faller tilbake til gamle synder?

– Man kan aldri være 100 prosent sikker, men nå er det opp til ham. Han viser på alle måter at han vil spille for oss, og at han nå flytter til Kongsvinger, er et godt signal.

Imponerte i fjor

KIL-treneren er på ingen måte ukjent med den nye KIL-spissens ferdigheter. Bergdølmo så Ajeti i aksjon ved flere anledninger i fjor, og likte det han så.

– Jeg var trener for Drøbak/Frogn, og vi spilte i samme avdeling som Asker. Bajram imponerte meg enormt de gangene jeg så ham i aksjon. Han er rett og slett et beist på banen. Han er kompromissløs og en skikkelig målsnik.

– Det er ingen tvil om at vi får en enorm forsterkning, dette er en type vi trenger. Du scorer ikke 27 mål på 23 kamper uten å ha ferdigheter. Ut fra hva jeg har funnet ut var det bare to av scoringene som var «ferdigscora». Resten gjorde han sjøl, sa Bergdølmo etter gårsdagens KIL-trening i Kongsvingerhallen.

Bajram Ajeti går gjennom den obligatoriske medisinske sjekken i dag, og det er ventet at han signerer kontrakten med KIL Toppfotball i ettermiddag.