City-keeper på vei til KIL

PÅ KEEPERJAKT: Sportslig leder Morten Kristiansen.

PÅ KEEPERJAKT: Sportslig leder Morten Kristiansen.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med Olav Dalen ute i seks meget hektiske fotballuker, turde ikke KIL å gamble på at Thomas Myhre holder seg skadefri, eller unngår karantene på grunn av kort. KIL-CHAT |

DEL

Han har han trent sammen med fotballstjerner som Carlos Tévez, Shaun Wright-Phillips og Craig Bellamy. Men de neste månedene blir en av verdens rikeste klubber erstattet med opphold hos den fattigste i Tippeligaen.

Sportslig leder Morten Kristiansen bekrefter at Tobias Johansen blir leiesoldat for nyopererte Olav Dalen. Begge klubber og hovedpersonen selv er enige. Dermed gjenstår bare en masse papirarbeid for sportssjefen før avtalen er klar. En leieavtale som streker seg fram til 30. juni.

Johansen spilte tidligere for FK Tønsberg, men imponerte så mye at klubben ville ha han over på permanent basis. Han er tredjekeeper i en av verdens rikeste klubber.

Lett å forhandle

– Vi har et godt kontaktnett, og derfor kom navnet Tobis Johansen opp. Han var positiv, spesielt til å trene sammen med Thomas Myhre. Jeg tror vi har fått en meget god løsning i fraværet til Olav Dalen. Det er også en avtale som ikke overskrider rammene vi har til disposisjon, sier Kristiansen.

– Hvordan var det å forhandle med en storklubb som Manchester City?

– Sammenlignet med for eksempel Skarbøvik, vil jeg si at alt er mye enklere. Klubben har masse ansatte, og når du først er innenfor får du svar på spørsmålene i løpet av 10 minutter, sier Kristiansen.

For øvrig tilhører den nye leiesoldaten en familie som ikke er redd for å satse. Mens Tobias har vært inne i a-lagsvarmen, har hans bror Eirik plass på klubbens U18-lag. Hans mor har også tatt med seg to enda yngre søsken og flyttet til Manchester.

Må bytte rolle

Men sannsynligheten er stor for at Johansen ikke rekker søndagens kamp mot Tromsø.

Keepertrener Bjørge Fedje må derfor regne med å pakke sammen sko, hansker og trøye – og slutte seg til KIL-troppen som møter Tromsø på Alfheim søndag.

– Men er det ikke gambling å reise til Tromsø med keepertreneren på benken?

– Bjørge har solid erfaring fra blant annet U21-landslaget. Han har rutinen og er tøff nok i hodet hvis han må erstatte Thomas Myhre. Og det er ikke sånn at det er en nyhet i Fotball-Norge at keepertreneren plutselig må inn i keeperrollen. Det samme skjedde i Tromsø i fjor. Og jeg kan ramse opp mange flere slike eksempler sier Kristiansen.

Danske på ønskelisten

Fredag stenger overgangsvinduet. Kristiansen tviler på at KIL-stallen vil bli forsterket med noe mer enn en reservemålvakt.

Men på spørsmål bekrefter Kristiansen at danske Daniel Wass står meget høyt på ønskelista. Han er den del av stallen til Brøndby, som er ett av storlagene i Skandinavia. Han er også fast på Danmarks U21-landslag. Han ble leid ut til Fredrikstad i fjor høst, men ble funnet for lett da Tom Nordlie startet sin redningsaksjon – og i stedet hentet inn etablerte spillere som Alex Valencia og Mathias Andersson.

– Dette er en spiller vi har fult veldig lenge. Han er meget anvendelig, som midtstopper, back og på landslaget spiller han kant. Men Brøndby er mest opptatt å leie han ut, mens vi ønsker en permanent overgang. Jeg tror dessverre ikke vi kommer i mål med Wass, men døra er ikke helt stengt, sier Kristiansen.

Artikkeltags