Baklengsmålene trillet inn

Bildeserie

Flere bilder fra Bryne

Andre Ulla leverte en meget god kamp - til tross for fem baklengs.
Artikkelen er over 13 år gammel

- Vi har fortsatt tro på at vi kan spille fotball. Men får vi et par slike kamper til, går det nok ut over selvtilliten. | | | |

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det sier Kai Olav Ryen etter et av de styggeste KIL-tapene på lenge.

1-5 er stygge sifre som nok vil få mange til å spekulere i om KIL er i ferd med å miste taket. Men så ille som sifrene tilsier, var det ikke. Fram til 2-0 var det forholdsvis jevnt. Slutten var ille, i løpet av sju minutter ble et «normalt» 0-2 tap plutselig til pinlige 1-5. KIL kom til et biljardbord av en fotballbane og satset friskt med en 3-5-2-formasjon. Sjanser skapte de også. Men da Kjetil Byfuglien brente et straffespark og Bryne litt senere tok ledelsen på et superskudd i vinkelen, var Bryne i gang.

Jevnt veldig lenge

KIL hadde sjanser, men maktet ikke å score.

Kampen var en time gammel da Bryne la på til 2-0, på sitt tredje skudd mellom stengene rundt André Ulla. På det tidspunktet hadde lagene hatt fem sjanser hver.

- Det største problemet vårt er at vi ikke scorer, sier Vegard Skogheim. Avbrutt av den fenomenale snuoperasjonen i Haugesund for to uker siden, har KIL spilt to hjemme- og en bortekamp uten å score mål.

For tamt i boksen

- 1-5 er stygt, men må ikke svartmale situasjonen. Mye var bra. Det jeg savner mest, er tøffhet inne i boksen - både foran eget og motstanderens mål, sier Vegard. Brynes andre mål, den viktigste i km apen rent psykologisk, kom etter en corner. Patrick Holtet reddet først på strek, men på returen fikk Espen Sola tid til å fyre av.

- Vi hadde åtte mann inne i boksen. Da skal han ikke få lov til å skyte sånn, mener Vegard.

Spilte 3-5-2

Foran kampen gjorde han et uvanlig trekk. Han holdt laguttaket hemmelig, han ville ikke gi Bryne noe som helst gratis. KIL gikk til verket i en 3-5-2-formasjon. Det var ikke det at KIL stilte med kun tre mann bak som gjorde at det bar galt av sted. Men - KIL fikk ikke det grepet om midten som ei fem mann sterk rekke burde tilsi.

- Det var litt vrient å finne hverandre. Kanskje burde vi holde oss til 4-3-3. Det systemet kan vi, vi har jo spilt på samme måten i halvannet år nå, mener Kai Olav Ryen.

Artikkeltags