Ajeti: – Fortsetter det slik vil jeg dra

Skuffet og frustrert: Bajram Ajeti vil ikke sitte på KIL-benken. Spisskjempen er heller ikke sikret startplass til søndagens oppgjør mot Pors Grenland.FOTO: MAGNUS MO OPSAHL

Skuffet og frustrert: Bajram Ajeti vil ikke sitte på KIL-benken. Spisskjempen er heller ikke sikret startplass til søndagens oppgjør mot Pors Grenland.FOTO: MAGNUS MO OPSAHL Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Bajram Ajeti innrømmer at han er frustrert etter å ha blitt benket mot Fram Larvik, og sier at det er en situasjon som ikke kan vedvare.

DEL

Søndag spiller KIL hjemme mot Pors Grenland.

Og ting kan tyde på at det nok en gang blir uten Bajram Ajeti fra start. På fredagens trening ble Magnus Solum og Magnus Myklebust drillet som spisspar i mesteparten av spillsekvensen.

Det liker KILs toppscorer Bajram Ajeti svært dårlig.

– Jeg tviler på at jeg får spille i helga, sier en skuffet og frustrert Ajeti til Glåmdalen.

– Kan ikke fortsette

Angrepsspilleren går faktisk så langt som å si at en benketilværelse er uakseptabel og slipper følgende bombe:

– Fortsetter det slik vil jeg ikke være her.

Det sier han altså bare drøyt tre måneder etter at KIL ga ham en hjelpende hånd og skaffet ham kontrakt kort tid etter den mye omtalte voldsdommen i Drammen tingrett.

Ajeti er likevel klar på at han akter å kjempe seg tilbake på laget, men understreker at han ikke kan akseptere en benketilværelse over tid.

– Det er opp til André å ta ut laget. Jeg må bare fortsette å gjøre jobben, og bidra til laget ved å score mål og skape sjanser, sier han.

– Føler jeg har bidratt

– Hva slags forklaring har du fått på vrakingen?

– Jeg føler ikke jeg har fått en helt god forklaring. Hadde jeg prestert dårlig hadde jeg forstått det, men jeg føler ikke at det er tilfelle.

– Ser du at det er ting du kunne gjort annerledes?

– Jeg vet ikke helt. Jeg føler jeg har bidratt, og jeg var jo blant annet med på 4.-divi-

sjonskampen på mandag og følte jeg gjorde jobben der, selv om jeg ikke vil tilbake dit.

– Hva føler du om situasjonen din akkurat nå?

– Frustrasjon.

– Mange trenere setter ut spillere en kamp eller to for å få en positiv reaksjon hos spilleren. Tenker du at det kan være tilfelle med deg?

– Tja, kanskje. Men for meg bidrar det bare til frustrasjon. Jeg vet ikke hva slags reaksjon de vil ha ved å benke meg.

– Hvorfor tror du selv at du ble benket mot Fram Larvik?

– Jeg vet, som sagt, ikke. Kanskje de har ønsket å satse mer på det defensive de siste kampene.

Vil kjempe seg tilbake

Men selv om Ajeti akkurat nå ser mørkt på benketilværelsen i KIL, akter han ikke å gi opp. Selv om han er klar på at en benketilværelse er uakseptabelt over tid, vil han gjøre alt han kan for å kjempe seg tilbake i KILs startoppstilling.

– Hva vil du gjøre for endre på situasjonen?

– Jeg må, som sagt, bare fortsette å gjøre jobben og gjøre mitt beste.

– Og du vil sørge for å være klar og gripe muligheten når den kommer?

– Jeg er alltid klar, fastslår Bajram Ajeti.

– Holdninger som dette skader laget

KIL-trener, André Bergdølmo, er langt fra fornøyd med Bajram Ajetis uttalelser.

André Bergdølmo mener han hadde god grunn til å benke Bajram Ajeti borte mot Fram Larvik forrige helg, og at Ajeti har fått en forklaring. KIL-treneren synes ikke 25-åringen har gjort nok for laget.

Ajeti mener noe annet. Spissen synes innsatsen og prestasjonene hans har vært bra nok. Ajeti sier at han snart ikke kan fortsette på benken og at han vil dra hvis situasjonen vedvarer. Det synes ikke Bergdølmo noe særlig om.

– Dette er ikke noe bra for hans del. Han blir vurdert som alle de andre spillerne, og vi føler ikke at han har bidratt nok til fellesskapet, sier KIL-treneren.

– Men hva synes du om at han sier at han ikke vil være KIL-spiller lengre om han fortsetter å benkes?

– Det må stå for hans regning. Det virker ikke som om han helt har skjønt hva det dreier seg om. Holdninger som dette skader laget, sier Bergdølmo.

Må forbedre seg

I kampen mot Fram Larvik kom Ajeti, sammen med Emil Berger, inn rett etter pause. Ajeti burde satt inn 3-0, men viklet seg sammen med Christian Røer og bommet.

Etter den sjansen falt KIL helt sammen og slapp Fram gjennom og 2–2 var et faktum.

Bergdølmo mener Ajeti må forbedre seg på omstilling og det defensive.

– Nå skal ikke han og Emil ha skylden for en dårlig andreomgang sist, men Bajram må forbedre seg på omstilling og det defensive arbeidet.

Ajeti står så langt med åtte mål på åtte kamper for KIL (inkludert cupen), men det er ikke bare mål som teller på blokka til Bergdølmo. Han mener innsatsen må høynes.

– Jeg tok opp dette med Bajram før sesongen og fikk en kjempebra reaksjon, men nå har det dalt litt. Nå vil jeg ikke diskutere for mye i avisa, men akkurat nå ser vi ikke verdien i lagspilleren Bajram som spesielt høy, sier den profilerte treneren.

Tøft mot rutinerte Pors

Om Ajeti starter mot Pors Grenland i morgen er usikkert. Usikkert er det også da det gjelder Martin Ellingsen. Den unge KIL-kapteinen tråkket over på slutten av gårsdagens trening. Foten ble raskt iset ned, men unggutten svarte kontant nei da Glåmdalen lurte på «om det gikk bra».

Mange av morgendagens motspillere har vært innom Odd Grenland og Bergdølmo mener KIL må opp mange hakk fra forrige helg:

– Vi bør, og skal, vinne. Gutta må være skjerpet. De er hardtarbeidende, men uten noen særlige spesialiteter.

Artikkeltags