Åge Steen trekker seg

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

KIL er nå på jakt etter en ny sportslig leder. DISKUSJON |

DEL

En overveldende stor arbeidsmengde er årsaken til at Åge Steen nå gir seg i KIL.

Den avtroppende sportslige lederen har i tillegg til vervet i KIL vært lærer på heltid ved Norges Toppidrettsgymnas.

– Jeg har lett for å si ja til ting, og store arbeidsmengder har blitt overlatt til meg fordi folk vet at jeg har vært villig til å gjøre jobben. Men for et par måneder siden kom jeg til et punkt der jeg følte at jeg ble for snill og arbeidet i KIL ble en belastning. Jeg har selvsagt bare meg selv å takke for dette, og jeg går av som sportslig leder for å tilbringe mer tid med familien og for å gi meg selv mer fritid, sier Steen.

Sa opp i sommer

Åge Steen har satt stor pris på tiden i Kongsvinger Toppfotball, og understreker at hans engasjement i 1. divisjonsklubben ikke er avsluttet for godt.

– Jeg ønsker fremdeles å være involvert i klubben. Via arbeidet mitt på NTG jobber jeg med framtidige KIL-spillere. Dessuten har jeg gitt klubben beskjed om at jeg vil være tilgjenglig for assistanse på treninger, kamper og med spillerutvikling. Men mine dager som leder i KIL, er talte, legger han til.

Det er to måneder siden Steen ga beskjed til KILs daglige leder, Jens Njøsen, om at han ønsker å trappe ned på arbeidet i KIL.

– Ledelsen i klubben har vært klar over dette en god stund, men jeg tror ikke dette har vært godt kjent i spillergruppen, forteller Åge Steen.

Roser Berntsen

Det har vært spekulert i om forholdet mellom Steen og KIL-trener Thomas Berntsen har vært betent, men dette avviser Steen.

– Men skilles du og Berntsen som gode venner?

– Thomas og jeg har samarbeidet godt. Jeg vil rose ham for arbeidet med å bygge opp et godt lag, og for å ha fått det beste ut av et lag med begrensede økonomiske ressurser, sier Steen, og legger til at hans tidligere rolle som sportslig leder i klubben ikke er den viktigste i en klubb som KIL.

– Men jeg skulle ønske jeg kunne arbeidet videre i KIL. Men som sagt, jeg ble for snill. Å fortsette med 60-70 arbeidstimer i uken ville vært drepen for meg, sier Åge Steen, og oppsummerer den siste tiden som sportslig leder som en "veldig spennende tid".

– Før sesongstart fikk jeg mer arbeid enn jeg trodde med å sette sammen et helt nytt team og finne potensielle nye KIL-spillere med gode kvaliteter. Og jeg regnet med at vi ville få en trøblete vårsesong. I høst har imidlertid lagets fotballfilosofi fungert godt, og vi har faktisk vært det beste laget, sammen med Molde og HamKam, etter sommerferien, sier Steen videre.

I KIL på fritiden

Styreleder Hans Erik Fremming synes det er synd at Steen nå forlater sin post i Kongsvinger Toppfotball.

– Vi skulle gjerne hatt ham med videre, men heldigvis forsvinner han ikke fra byen. Åge kommer fremdeles til å være en del av klubben på fritiden sin, sier Fremming, som tror Steens alltid positive innstilling til arbeid kan ha vært avgjørende for hans avgang.

– Han er et ja-menneske. Og det kan godt hende han fikk for mye arbeid.

– Men en lederjobb er hektisk, og når det går ut over hans andre jobb, må vi respektere hans avgjørelse, forklarer Fremming.

Arvtageren snart klar

Kongsvinger Toppfotball er allerede i gang med å finne en erstatter for Åge Steen. Klubben, med daglig leder Jens Njøsen i spissen, har finsiktet flere kandidater, og ga denne uken én av kandidatene et konkret tilbud om å bli Steens arvtager.

– Det jeg kan fortelle er at vedkommende er en lokal person med stor kjennskap til Kongsvinger Toppfotball. Vi håper at vedkommende gir et positivt svar over helgen. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere hvem som blir KILs nye sportslige leder, avslutter Hans Erik Fremming.

Artikkeltags