Antall aktive har eksplodert - og nå blir det mesterskap

SPENTE: Stig Johnsrud og Heidi Stenmyren fra KIL Turn står snart i spissen for klubben største arrangement hittil.

SPENTE: Stig Johnsrud og Heidi Stenmyren fra KIL Turn står snart i spissen for klubben største arrangement hittil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Kretsmesterskapet markerer et nytt gjennombrudd for klubben, som de siste årene har hatt stor pågang i antall aktive.

DEL

KIL Turn har hatt en stor vekst i antall aktive de to siste årene. På den tiden er klubben blitt tredoblet, og nå kjenner klubben at tiden er moden for å arrangere kretsmesterskap.

Nedslagsfeltet for kretsen er Hedmark og Oppland, og antall deltakere som kommer er det ikke få av.

– Det kommer godt over 200. 36 er fra vår egen klubb, resten kommer utenifra, opplyser Stig Johnsrud og Heidi Stenmyren.

Dette markerer et nytt framskritt, og tidenes største arrangement for klubben kommer ikke til å foregå uten en hel del planlegging.

– Det er det største vi har arrangert. Dette har vi ikke hatt før. Det blir veldig spennende. Mye skal på plass, og det er mye vi har tenkt på, så vil tiden vise, sier Stig Johnsrud.

Noen kroner – mest folk

– Har dere vist interesse for dette selv, eller har dere blitt bedt om å arrangere?

– Vi har meldt interesse selv. Klubben har vokst jevnt og trutt hele veien, og særlig de seneste årene. Vi har hatt egne NM-tropper, og på disse stevnene har vi plukket mye premier. Da har interessen økt, og da er det moro å kunne gjøre noe selv, synes Johnsrud.

Med et større arrangement på trappene, er det også penger inne i bildet.

Klubben vil økonomisk tjene på et kretsmesterskap, men vel så mye spiller samholdet arrangementet vil medbringe en vesentlig rolle, skal vi tro klubben.

– Det er klart det er en økonomisk fortjeneste i dette, men så er dette noe klubben kan jobbe sammen om, for å få med alle foresatte til alle tropper. Vi har hatt et ønske om å arrangere noe, og da var dette en ypperlig mulighet, sier Stenmyren.

Noe helt eget

Ikke minst tror både Johnsrud og Stenmyren at turnerne selv vil dra god nytte av opplevelsen av å ha noe på hjemmebane.

– Dette er nok til stor inspirasjon for de yngre, som vil se hva de kan få til etter hvert. Dette blir kjempestas. Når flere her er vant til å plukke med seg premier, er det selvfølgelig moro å kunne gjøre det på hjemmebane også, sier begge.

Trenger bistand

Arrangementet blir såpass stort, at turnerne i byen blir flyttet fra Holt, og over til Kongsvingerhallen. Ved spesielle anledninger, kreves nemlig spesielle løsninger.

– Jeg håper det blir moro for ungene, i hvert fall. Så håper vi at vi ikke har gjort for mange feil, men vi har ekspertise både her og der, så jeg tror det skal gå bra. Så blir det sikkert hektisk. Helt fra fredag til mandag blir det rigging. Alle må bidra, sier Johnsrud.

Stevnet arrangeres søndag 5. november fra 12.00 til 18.00. For å gjennomføre det hele vil det også komme bistand fra eksternt hold.

– Eidskog Turn skal bidra med gymhjul. Det har ikke vi. Da kommer det også dommere fra Eidskog, for dette har ikke vi veldig peiling på. Det kreves litt utstyr, og da trenger vi litt biståelse, sier Johnsrud og Stenmyren til slutt.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags