Han er KILs nye keeper

KIL-KLAR: Saku-Pekka Sahlgren er klar for KIL og kommer fra Sandnes Ulf.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

KIL-KLAR: Saku-Pekka Sahlgren er klar for KIL og kommer fra Sandnes Ulf. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto:

KONGSVINGER: Saku-Pekka Sahlgren har signert på at han vil vokte buret for KIL i de neste to årene.

DEL

Sahlgren kommer fra en tilværelse som førstekeeper i divisjonskollega Sandnes Ulf, hvor han har vært siden 2016. På den tiden har han fått 77 kamper i Obosligaen.

Før det har 27-åringen stått 48 kamper på øverste nivå i Finland. Signeringen av Sahlgren kommer få dager etter at KILs sportssjef Espen Nystuen bekreftet at de var på jakt etter en ny keeper.

Jakter ny sisteskanse: – Vi kan ikke stå uten keeper-sikring

Nystuen fornøyd

- Vi er veldig fornøyd med at vi nå har signert Saku, som i flere år har vært en av OBOS-ligaens aller beste keepere. Nå ser vi frem til å få ham på plass her på Gjemselund, og vi gleder oss til å bli kjent med ham. Dette blir veldig bra, sa Nystuen til klubbens nettsider fredag kveld.

– Vi er glad for at vi allerede nå har en veldig god keeper-trio inn mot 2020 i form av Sahlgren, Smedplass og Ahamada. Her føler vi at unggutten vår i Andreas Smedplass kan nyte godt av rutinen som finnes hos sine rutinerte keeperkollegaer, poengterer Nystuen.

Basert på beskrivelsen av keeper-trioen kan det framstå som at Stian Bolstad ikke blir å finne på Gjemselund i 2020. Keeperen hadde kontrakt ut 2019, og skal ha vært i dialog om en forlengelse tidligere.

Vil satse på opprykk

I presentasjonen på klubbens nettside er Sahlgren sitert på hva han tenker om sesongen som kommer. Det er lite som tyder på at han vil si seg fornøyd med et dårligere resultat enn denne sesongens kvalifiseringsplassering.

– Jeg skal hjelpe klubben med å nå sine målsetninger. Personlig kan jeg ikke si noe annet enn at jeg skal spille så godt som mulig. Så satser vi på et opprykk til Eliteserien, det hadde vært det absolutt beste, sier Sahlgren.

Nå ser han fram til å utvikle seg videre på Gjemselund. Han tror et bytte er sunt og at det vil kunne bidra til at han tar nye steg som keeper.

– Det blir en ny utfordring, men jeg gleder meg til januar allerede. Planene som er presentert for meg liker jeg veldig godt, og det virker som om klubben vet hva de driver med, sa Sahlgren etter å ha signert for KIL fredag kveld.

Artikkeltags