«Kaz» Sokolowski har signert: – Vil ikke ha ferie

FORTSETTER: Kazimierz Sokolowski har signert en avtale med KIL som gjelder ut 2018-sesongen.

FORTSETTER: Kazimierz Sokolowski har signert en avtale med KIL som gjelder ut 2018-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Espen Nystuen fikk det som han ville.

DEL

54 år gamle Kazimierz Sokolowski kom inn i klubben i slutten av september, og ble en viktig faktor i KILs kamp om å unngå nedrykk.

Den opprinnelige kontrakten gikk ut etter sesongslutt, men nå har Sokolowski satt navntrekket sitt på en avtale som gjelder ut neste sesong.

Liker prosjektet

Og hovedpersonen selv er veldig klar på hvorfor han nå velger å fortsette i 1.divisjonsklubben.

– Jeg ser at det er veldig mye bra som skjer i KIL, og det vil jeg være en del av. Menneskene her er veldig ivrige, de vil få til noe på Kongsvinger.

– Det er mye kompetanse i klubben som hver enkelt bruker for å utvikle klubben og fotball-laget, og samtidig er det et miljø der menneskene er flinke til å lytte – og har rom for en diskusjon. Og at klubben har bestemt at mye av fokuset skal ligge på å utvikle individuelle ferdigheter og unge spillere – det trigger meg veldig, sa Sokolowski til Glåmdalen etter at avtalen ut 2018 var i boks.

Vil ikke ha ferie

Torsdag brukte KIL-spillerne til å gjennomføre flere tester i regi av fysisk trener Lidio Melis.

Laget trener for fullt ut november måned, og spiller også en treningskamp mot et sammensatt lokalt lag på Gjemselund 22. november.

Det er trolig flere av spillerne som ser frem til ferie i desember, men Sokolowski er mest opptatt av å bruke tida som trenerteamet og spillerne har til rådighet utover vinteren.

– November er en veldig viktig måned for oss – selv om seriespillet er over for i år. Det er ikke sånn at spillerne bare skal møte opp for å gjøre unna litt trening, ingen av oss har noen tid å miste.

– Inn mot kampen i neste uke gjør vi mye av det samme som hvis det hadde vært en seriekamp. Vi kommer til å jobbe med det taktiske, og vi skal bruke kampen til å bli bedre på mest mulig.

– Når vi kommer tilbake i januar, er utgangspunktet vårt mye bedre enn det var for noen uker siden. Målet er at vi etter nyttår skal starte på et høyere nivå enn vi er på per i dag.

– Rolig og fin dialog

Espen Nystuen var naturligvis glad over å ha sikret seg førstevalget som assistent-trener.

– Jeg er veldig fornøyd med å få «Kaz» på plass. Forhandlingene har gått veldig greit, og dialogen har hele tida vært rolig og fin, sa KIL-sjefen til Glåmdalen etter at avtalen var signert.

– «Kaz» og klubben har i prinsippet vært enige en stund, men det var noen små detaljer som gjenstod før vi kunne skrive under på avtalen onsdag kveld.

– Er Sokolowski den dyreste signeringen du har gjort i din tid i KIL?

– Det vil jeg ikke kommentere, det blir det bare overskrifter av! For oss er det viktig at «Kaz» blir med oss videre, og vi mener at han definitivt er verdt den lønna han får her.

Har klausul i kontrakten

Polakken med bakgrunn fra både Sandefjord, Brann, Vålerenga og Legia Warszawa har de siste årene vært Henning Bergs faste assistent-trener, og Sokolowski er klar på at han er åpen for å fortsette det samarbeidet.

– Hva skjer den dagen Henning Berg får seg en ny hovedtrener-jobb?

– Det blir helt opp til «Kaz». Klausulen i kontrakten ligger der, og vi mener altså at det er viktigst for oss at han er her slik at han kan dele sin kompetanse med oss den tida han er her.

– Samtidig håper vi selvsagt at «Kaz» selv trives så godt her at det ikke er en automatikk at han forsvinner hvis Henning Berg får seg ny jobb, sier Espen Nystuen.

Artikkeltags