Gjennom bekjentskaper i Serie A-klubben Sassuolo og Mapei-gruppen fant daglig leder, Espen Nystuen, ut av navnet Lidio Melis. Melis selv har ikke vært ansatt i Sassuolo, men det har han vært i blant annet i Serie A-klubbene Bologna og SPAL.

Nå er han imidlertid plassert på Gjemselund, etter et langvarig ønske fra Nystuen.

– I forbindelse med vår tur til Italia sammen med Mapei i vår kom vi i kontakt med sjefen for Mapei-laboratoriet, mannen som styrer det fysiske treningsopplegget til Serie A-klubbene Sassuolo og Juventus. Jeg forespurte ham om han kjente noen med kompetanse på fysisk trening, som kunne tenke seg å flytte til Norge. Navnet han kom opp med var Lidio Melis.

– Vi opprettet dialog med Lidio, og inviterte ham opp hit for å bli bedre kjent med oss. Ettersom vi anså kampen mot Elverum til å være den viktigste på lang tid, bestemte vi oss for at han kunne komme opp hit, og være med oss de to ukene vi hadde inn mot kampen.

– Lidio har imponert oss alle, og vi håper at han har fått et godt inntrykk av oss. Oppholdet har i alle fall ført til at vi har signert en avtale med Lidio som strekker seg ut neste sesong, opplyser Nystuen.

Fysisk trener

Melis kommer til KIL som fysisk trener. Det skal han også være her, og det er et hull ledelsen på Gjemselund har forsøkt å tette over en lengre tid.

– Han vil bli ansvarlig for hele klubben, også utviklingsavdelingen. Så vil han også være ansvarlig for ernæring.

– Vi har lenge lett etter noen til å ta seg av den biten. Vi har hatt en fysisk trener her før (Lars Strømberg) som har gjort en god jobb, men etter at Lars flyttet har vi lett etter noen som kan ta seg av den fysiske biten av treningsopplegget. Vi er svært fornøyde med å ha landet en kapasitet som Lidio.

At Lidio Melis kommer rett fra Italia tenker Nystuen videre er utelukkende positivt. Med årelang erfaring fra et annet land, tror han at klubben har gjort et klokt valg.

Varm i trøya

– Vi ønsker impulser utenifra. Vi har mindre ressurser enn mange av våre konkurrenter, og da må vi finne noen konkurransefortrinn. Vi mener at det å tenke annerledes er veien å gå for å bli bedre, sier Nystuen.

På treningsfeltet er Lidio allerede blitt varm i trøya, men språket er det verre med. Utenom noen småord på fagspråket kommer det lite engelsk fra ham. Derfor bruker han kona Olivia som tolk.

– Jeg kan snakke engelsk på treningsfeltet, men ellers trenger jeg kona. Dette skal jeg forbedre, lover Melis gjennom henne.

– Ikke i tvil

Olivia forteller at de allerede er på boligjakt. Gjennom kona forteller Lidio videre at han kjente på sine fristelser til å forlate Italia, og at han er innstilt på å bli i en viktig brikke i en liten klubb.

– Jeg var ikke i tvil om at jeg ville skrive under en kontrakt. Denne klubben har et stort prosjekt, og det er jeg glad for å være endel av. Denne klubben trenger meg, og jeg kommer til å få mye ansvar, men jeg vil gjøre mitt beste. Jeg har brei erfaring, og dette vil jeg overføre til norsk fotball, sier han.