Du var hel ved, Adrian

DØDE BRÅTT: Adrian Ovlien døde tidlig fredag morgen, bare 20 år gammel.

DØDE BRÅTT: Adrian Ovlien døde tidlig fredag morgen, bare 20 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet kjennes både uvirkelig og urettferdig å skrive et minneord om en gutt som på alle måter bare stod i starten av livet.

En gutt som hadde alle muligheter og forutsetninger for å lykkes på flere områder – både på og utenfor det beste han visste: Fotballbanen.

En gutt som behandlet alle med respekt. Han pratet til deg med interesserte øyne, og var alltid opptatt av at andre rundt ham skulle ha det bra.

Høflig, og alltid med et lunt smil om munnen. Rett og slett et godt medmenneske med hodet på rett plass, og dermed også en fantastisk ambassadør for KIL Toppfotball gjennom de fem årene han representerte klubben..

Jeg så Adrian debutere for KIL i 1.divisjon 5. mai 2013 mot Fredrikstad på Gjemselund. Da var han 15 år og 274 dager, og ble dermed tidenes yngste spiller i divisjonen. Alle som var på Gjemselund den dagen frydet seg, et lokalt fotballtalent er alltid mer moro enn de som ikke har tilknytning til distriktet fra tidligere.

At jeg også skulle dekke det som skulle vise seg å bli hans siste kamp –  på Santa Maria Polo Club i sør-Spania – hadde jeg ingen anelse om da jeg pratet med ham mandag kveld.

Da var Adrian bare glad for å ha fått sårt tiltrengt kamptrening, og at den skadde ankelen hadde klart seg bra i treningskampen mot kinesiske Sichuan.

Å tenke på at det skulle bli hans siste opptreden på en fotballbane er ikke lett å ta inn.

Adrian skulle blitt 21 år i begynnelsen av august. Han stod i starten av det som kunne blitt en fantastisk fotballkarriere. Som kaptein på flere yngres landslag var gutten fra Vestmarka en av dem som alle toppklubbene hadde øynene oppe for. Jeg pratet gjennom årene med flere trenere på øverste nivå i Norge, og uten unntak var de opptatt av min mening om juvelen i KILs midtforsvar.

Og du spiller ikke en cupfinale som 19-åring på midtstopperplass uten at du har kvaliteter utenom det vanlige.

Likevel valgte gutten fra Vestmarka å signere på en ny KIL-kontrakt i fjor høst. "KIL er et trygt sted å være for meg, og jeg føler dette er stedet der jeg kan utvikle meg mest. Her får jeg lov til å prøve og feile. Og det hadde selvsagt vært fint om KIL fikk penger for oss den dagen vi går til en annen klubb", sa Adrian da han og en annen lokal støttespiller, Harald Holter, hadde signert nye kontrakter.

Det viser både en lojalitet til klubben som ga ham sjansen i 2013, og et fornuftig hode som sier at det er greit å ta ett steg av gangen.

Jeg ser at idretten på mange måter kan bli meningsløs når et ungt menneske brått blir revet bort.

Samtidig håper jeg likevel at det også etterhvert kan komme noe godt ut av en slik tragisk hendelse.

At Adrians familie og KIL-familien kan bli enda mer knyttet sammen gjennom alle de gode minnene som Adrian etterlater seg.

At supportere og alle andre som ikke er direkte berørt av Adrians død kan kjenne på at det er viktig å ta vare på hver eneste dag.

At det å være et like godt medmenneske som Adrian Ovlien var, virkelig har en betydning.

KIL har et slagord som de begynte å bygge for et par år siden. Det heter enkelt og greit "hel ved".

Det var ingen det slagordet passet bedre på enn Adrian Lillebekk Ovlien.

Jeg lyser fred over Adrians minne.

Artikkeltags