Islendingene herjet både på bana og på benken

KNALLDEBUT: Birta Run Gretardsdottir (t.v.) og Sara Dögg Hjaltadottir leverte begge varene i åpningskampen mot Lunner.

KNALLDEBUT: Birta Run Gretardsdottir (t.v.) og Sara Dögg Hjaltadottir leverte begge varene i åpningskampen mot Lunner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

LUNNER: En måned på etterskudd fikk KIL-jentene endelig startet sin håndballsesong. Det endte med suverene siffer og to poeng.

DEL

Hele 37 mål kunne KIL-jentene notere etter kampslutt. Alle utespillere fikk ta sin del av målprotokollen, inkludert islendingene Sara Dögg Hjaltadottir og Birta Gretardsdottir i sine første kamper for KIL.

Dette til stor glede for trener og landsmann Krummy Halldorsson, som nå fra dag én har fått bekreftet at også «importen» holder et 3. divisjonsnivå.

– Spesielt Sara var veldig god i dag. Hun startet litt halvveis, gikk mye sidelengs, og stusset mye, men da jeg ville at hun skulle være mer direkte, gjorde hun det ordentlig. Det var en solid kamp fra henne, mener han.

God dag for alle

Utover dette var det etter hvert i kampen ingen tvil om hvem som kom til å ta sesongens to første poeng, og trener Halldorsson har ved veis ende lite å sette fingeren på.

– Vi hadde også med oss fire politistudenter. De prestere. Så har vi noen som var 16 år i fjor som viste seg fram. Når vi scorer 37 ganger er det bra, men vi bommer endel. Vi kunne kanskje scoret 45 mål, men jeg er veldig fornøyd.

– Vi fikk en litt nervøs start, og var litt forsiktige. Men vi leder til pause, og så gikk vi ifra. Det var veldig mye bra håndball, sier Halldorsson.

KAMPFAKTA:

Lunner – KIL 22–37 (11–18)

Målscorere: Sara Dögg Hjaltadottir 8, Christine Knudsen 4, Kaja Bråthen 4, Ida Solberg 4, Vilde Jacobsen 4, Amalie Gjølberg 3, Margrethe Bjergene 3, Birta Gretardsdottir 2, Ingrid Vanebo 2, Maiken Karlsen 2, Lene Svensson 1

Artikkeltags