Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal håndballsesongen avgjøres: Vi streamer KIL - Grue!

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Håndballsesongen kan avgjøres på søndag. Da kan det avgjøres om KIL rykker opp, eller om Grue vender det til sin favør. Og denne kampen, den kommer vi til å streame.

KIL vant tilsvarende oppgjør 22–17 i Gruehallen i høst. KIL har to kamper igjen å spille, mens Grue har tre. KIL leder serien med fire poeng ned til Grue. Ut ifra dette har kampen tre forskjellige utfall:

  • Hvis KIL enten vinner eller spiller uavgjort, vil de med en kamp igjen rykke opp til 2. divisjon.
  • Hvis Grue vinner med mindre enn fem mål, vil KIL fortsatt være best innbyrdes, og i stedet kunne avgjøre det i siste runde.
  • Hvis Grue vinner med seks mål eller mer, vil Grue være best innbyrdes, og dermed rykke opp om de vinner sine to siste kamper etter søndagens oppgjør.

Kampen begynner 16:00, søndag. Øystein Engh kommenterer kampen.

Spiller om opprykk

Inn mot kampen er det KIL som inntar rollen som favoritter, og trener Krummy Halldorsson erkjenner at det blir en stor dag i Tråstadhallen.

– Vi har to kamper på oss, men det er en finale. Det er en stor kamp for begge lag, sier han.

Utover det er det vanskelig å spå et skikkelig resultat. I det minste håper Halldorsson på en god kamp og opprykk. Dette har KIL ventet på en stund.

– Vi vet hva Grue er gode på. Vi får bare konsentrere oss på hva vi er gode på, så får vi se hvordan det går.

– Stillingen er 0–0 før kampen. Jeg håper det blir bra håndball, underholdning, og at begge lagene spiller på sitt beste. Det er det morsomste. Det er hva vi ønsker oss.

 

Ikke noe gratis

Grue har ikke gått ut med ambisjoner om å rykke opp, men fortsatt kjemper de i toppen.

Trener Stein Johannesen kommer heller ikke til å gi bort noe gratis når lagene møtes, i det han tror blir en intens kamp.

– Jeg tror det blir endel mål. Flere enn forrige kampen. Vi forventer å møte et Kongsvinger-lag som er desperate etter å rykke opp, sier Johannesen.

– Vi har ikke snakket så mye om kampen, men spillerne er heltente. Spillere elsker slike kamper med mange tilskuere og mye trøkk. Det er klart det kribler for spillerne.

Kommentarer til denne saken