Nå skal håndballsesongen avgjøres: Vi streamer KIL - Grue!

AVGJØRELSE: KIL og Grue møtes i Tråstadhallen. Denne kampen vil kunne avgjøre det meste rundt hvem som rykker opp.

AVGJØRELSE: KIL og Grue møtes i Tråstadhallen. Denne kampen vil kunne avgjøre det meste rundt hvem som rykker opp.

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Håndballsesongen kan avgjøres på søndag. Da kan det avgjøres om KIL rykker opp, eller om Grue vender det til sin favør. Og denne kampen, den kommer vi til å streame.

DEL

KIL vant tilsvarende oppgjør 22–17 i Gruehallen i høst. KIL har to kamper igjen å spille, mens Grue har tre. KIL leder serien med fire poeng ned til Grue. Ut ifra dette har kampen tre forskjellige utfall:

  • Hvis KIL enten vinner eller spiller uavgjort, vil de med en kamp igjen rykke opp til 2. divisjon.
  • Hvis Grue vinner med mindre enn fem mål, vil KIL fortsatt være best innbyrdes, og i stedet kunne avgjøre det i siste runde.
  • Hvis Grue vinner med seks mål eller mer, vil Grue være best innbyrdes, og dermed rykke opp om de vinner sine to siste kamper etter søndagens oppgjør.

Kampen begynner 16:00, søndag. Øystein Engh kommenterer kampen.

Spiller om opprykk

Inn mot kampen er det KIL som inntar rollen som favoritter, og trener Krummy Halldorsson erkjenner at det blir en stor dag i Tråstadhallen.

– Vi har to kamper på oss, men det er en finale. Det er en stor kamp for begge lag, sier han.

Utover det er det vanskelig å spå et skikkelig resultat. I det minste håper Halldorsson på en god kamp og opprykk. Dette har KIL ventet på en stund.

– Vi vet hva Grue er gode på. Vi får bare konsentrere oss på hva vi er gode på, så får vi se hvordan det går.

– Stillingen er 0–0 før kampen. Jeg håper det blir bra håndball, underholdning, og at begge lagene spiller på sitt beste. Det er det morsomste. Det er hva vi ønsker oss.

I GRUEHALLEN: Forrige gang stakk KIL av med seieren.

I GRUEHALLEN: Forrige gang stakk KIL av med seieren. Foto:

Ikke noe gratis

Grue har ikke gått ut med ambisjoner om å rykke opp, men fortsatt kjemper de i toppen.

Trener Stein Johannesen kommer heller ikke til å gi bort noe gratis når lagene møtes, i det han tror blir en intens kamp.

– Jeg tror det blir endel mål. Flere enn forrige kampen. Vi forventer å møte et Kongsvinger-lag som er desperate etter å rykke opp, sier Johannesen.

– Vi har ikke snakket så mye om kampen, men spillerne er heltente. Spillere elsker slike kamper med mange tilskuere og mye trøkk. Det er klart det kribler for spillerne.

Artikkeltags