Var med å ryste Juventus - 24 år senere er fotballen fortsatt i fokus

SOM SPILLER, SOM TRENER: Vidar Sanderud har ikke lagt vekk noe av det han hadde som spiller.

SOM SPILLER, SOM TRENER: Vidar Sanderud har ikke lagt vekk noe av det han hadde som spiller. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Husker du da KIL-legenden Vidar Sanderud var med å ryste Juventus? 24 år senere er fotballen fortsatt en viktig del av livet.

DEL

Sanderud har hatt trenerverv i KIL i nå over ti år. Nå for tiden er han trener for damenes andrelag i 2. divisjon, i tillegg til å være sammen om ansvaret for J19 med Finn Willy Taugbøl.

– Det er fordi jeg har en forkjærlighet til fotball, og har lyst til å være med på å påvirke det som skjer ute på banen. Det er det nærmeste jeg kommer. Jeg er litt langt unna å utøve sporten nå, sier Sanderud.

Snill trener

Som trener har han fått sin egen stil. Den er først og fremst snill og inkluderende.

– Jeg er ingen brutal trener. Jeg føler at jeg er en trener som inkluderer spillerne. De får ikke ta del i laguttak og hvordan vi spiller, men jeg vil at de skal kunne reflektere over de valgene som tas. Kanskje er jeg for snill, men jeg kan være ganske klar og tydelig også, sier Sanderud med et smil.

Ikke lagt vekk noe

Sanderuds klareste side er seriøsitet. Med erfaring fra de fleste arenaer som spiller, har han et og annet å overføre når det kommer til det helt hverdagslige.

– Jeg har spilt noen kamper selv, og vet hva som skal til for å nå dit. Det er greit å kunne være med og bidra. Det jeg har tatt med meg er seriøsiteten. Å være grundig og nøye i treningshverdagen, og møte opp godt forberedt på trening. Det er viktig å være konsentrert.

– Det tror jeg at jeg har klart å overføre på en troverdig måte. Om man skal drive med alle andre ting, når du ikke toppen. Ingenting har jeg lagt fra meg. Konkurranseinstinktet er der fortsatt, sier Sanderud.

Jobben over treneryrket

Å bli trener var noe han hadde lyst til allerede da han la opp, men i den alderen var det sikker jobb som kom først.

Derfor passer det bedre for Sanderud å være trener på kveldstid for de lagene han har i KIL.

– Skal man være trener på et høyere nivå, må man ta et valg, og det var nok ikke aktuelt. Jeg ville heller ha en trygg jobb da jeg var ferdig som spiller. Det angrer jeg ikke på, men det er veldig greit å kunne kombinere, synes han.

... Men jobber med fotball

Sanderuds jobb i Oslo omhandler også fotball. Mer spesifikt jobber han i NFF, ansvarlig for avtaler, landskamper og cupfinaler.

Nettopp cupfinale kunne krasjet om KIL J19 hadde gått hele veien i Bergen, men slik endte det altså ikke.

– Hvis vi hadde kommet oss til cupfinale, hadde jeg hatt ansvar for den kampen. Den hadde jeg måtte bytte bort til noen andre. Da ville jeg helst vært på benken. En cupfinale opplever du ikke så veldig ofte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken