Nå er Maarud-banen endelig åpnet

Endelig åpen: Johan Hammarström klipper av snoren, som en symbolsk åpning. Her sammen med kapteinene fra Skedsmo og KIL J15 (Marie Sæther), i tillegg til styreleder Rolf Waaler.

Endelig åpen: Johan Hammarström klipper av snoren, som en symbolsk åpning. Her sammen med kapteinene fra Skedsmo og KIL J15 (Marie Sæther), i tillegg til styreleder Rolf Waaler.

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Bane 2, eller offisielt Maarud-banen, er endelig klar for spill. Denne går til breddefotballen, og avlaster samtidig Kongsvinger Toppfotball, som nå får sin bane i fred.

DEL

– Dette har vi ventet på en stund, og vi er fornøyde med å endelig kunne bruke den. Den skulle ha kommet i fjor, men nå er det alt klart, sier daglig leder i KIL Fotball, Johan Hammarström, som fikk æren av å klippe snoren.

Umiddelbart etter klippingen, fikk KIL Jenter 15 være de første i byen til å spille. Motstanden kom fra Skedsmo.

– Så kommer Stabæk G16 snart, så vi har fått en «flying start», opplyser Hammarström.

Ventet lenge

KILs ungdom og bredde har hittil brukt toppfotballens kunstgressbane. I 2007 var planen at de skulle få sin egen bane, men grunnet økonomi ble det lagt på is.

Ti år senere har Maarud blitt en viktig faktor, men flere har vært sammen om banen.

– Vi har fått god hjelp fra kommunen også. Så har vi bidratt selv, så det har gått enda raskere.

Med en flunkende ny bane, ser gresset kanskje noe annerledes ut, enn hva den vil gjøre etter daglig bruk.

– Gresset ser kanskje lavt ut, men det har blitt fylt på med mye gummikuler. Så får vi se etter den har blitt trampet på, sier Hammarström.

En avlastning til toppfotballen

Mange tok veien til Gjemselund, for å være med på åpningen. For breddefotballen er det nemlig en merkedag med egen kunstgressbane.

Det har de aldri hatt før, og samtidig er toppfotballen like fornøyd med at de nå får ha sin for seg selv.

– De er veldig fornøyde med at vi ikke kommer til å være der så mye nå. Der har all mulig ungdom vært, men det var ikke helt som de ønsket. Dette er en bra dag for begge parter, sier Hammarström.

Artikkeltags