Ludvig Langrekken (18) har våknet fra skademarerittet. Nå står han i spydspissen i cupen for KIL G19: – Stort å få være endel av dette laget

Skolegang: Ludvig Langrekken går sammen med mange av KIL G19s spillere på NTG. Nå er han endelig også endel av selve laget.

Skolegang: Ludvig Langrekken går sammen med mange av KIL G19s spillere på NTG. Nå er han endelig også endel av selve laget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: I en alder av 16 år debuterte Ludvig Langrekken for KIL. Nå, godt over to år senere, står han i spydspissen for KIL G19 i kvartfinale mot Molde lørdag. Mye har skjedd i mellomtiden, men aldri har talentet gitt opp fotballivet.

DEL

Først går klokka to år tilbake i tid. I en alder av 16 år hadde daværende KIL-trener, Luis Pimenta, allerede fått opp øynene for Kongsvinger-gutten Ludvig Langrekken. Såpass mye at han skulle få sine første minutter på seniornivå, 12. juli 2015, hjemme mot Førde.

– Jeg var i en god flytsone. En dag satt Luis på tribunen, og lot seg imponere. Det ble en belønning for innsats og de kampene jeg hadde hatt i forkant, forteller Langrekken.

I det hele tatt så fotballivet enormt lovende ut, for en spiss som bare fortsatte å score for andrelaget. Helt til han pådro seg en skade som siden skulle holde ham unna fotballen en lang stund, forrige oktober. Men ikke før funnene var åpenbare.

Passiv-aggressiv skade

– Jeg ble først fortalt at det var noe som ville gå over, så jeg fortsatte å spille med skaden – helt inn mot cupfinalen i fjor – i håp om at den skulle gå over. Det var det jeg hadde fått beskjed om, og jeg tok ingen pauser før etter sesongen, sier Langrekken.

Skaden skulle imidlertid vise seg å være mer seriøs enn først antatt. På nyåret ble det som var en hofteskade på begge sider langt mer aggressiv, og MR-undersøkelser viste betennelse på begge sider.

En stor overraskelse, for det var aldri der Langrekken hadde kjent smerter.

– Ingen fant ut hvorfor skaden kom. Det er en ganske sjelden skade blant unge fotballspillere, så det var ikke så mange som hadde vært borte i den før. Det gjorde heller ikke vondt i hoftene; det var mer i sete og lysk, sier Langrekken.

Fant fram det positive

Fortsatt unge Langrekken måtte siden akseptere at han ikke lenger kunne spille med en skade som var mer alvorlig enn først antatt.

I de tider var det på en annen side fortsatt en god del andre sider av idretten å henge tak i.

Noe fysisk vidunder var han ikke, og i mellomtiden kom han til den paradoksale konklusjonen; at skaden tross alt var en mulighet, og ikke et hinder.

– Mange føler seg nede etter en skade, og det var selvfølgelig veldig kjipt til å begynne med. Det var en tid hvor mye skjedde, og før-sesongen ville jeg ikke skulle bli ødelagt.

– Men dette kunne jeg bare gjøre det beste ut av. Jeg trente opp fysikken, og jobbet hardt gjennom hele vinteren – og hele våren. Det ga meg tid til å ha fokus på bare fysikk. Det var noe jeg måtte ha på plass uansett, så på en måte var det nesten bra at jeg ble skadet, sier Langrekken.

– Er blitt bedre

Konklusjonen var heller ikke lavmælt selvtrøst. Nå har målene igjen begynt å komme, og senest mandag dunket G19-spissen inn hele fem mål for KILs andrelag mot Eidskog.

FYSISK: Ludvig Langrekken brukte all sin tid som skadet på å bli mer fysisk. Det gjorde han til en bedre spiller enn noen gang før.

FYSISK: Ludvig Langrekken brukte all sin tid som skadet på å bli mer fysisk. Det gjorde han til en bedre spiller enn noen gang før. Foto:

At han oppe i det hele er blitt en bedre spiller, er Langrekken heller ikke i tvil om.

– Jeg mener selv at jeg er blitt en bedre spiller. For det første hadde jeg veldig mye å gå på med fysikk. Jeg trengte også mye mental trening, og hele tiden fortsatte jeg å trene fotball, bare på en annen måte.

– I midten av april begynte jeg å kjenne på ball igjen. Det er en stund siden, men det var ganske strengt i starten. Jeg måtte være rolig. Nå har jeg kommet i toppform, og det har jeg brukt hele sommeren på, sier Langrekken.

Helt i spydspissen

Alt som har vært av skader er nå lagt til side. I stedet står 18-åringen helt i front for det fremadstormende kvartfinalelaget.

Lørdag formiddag står enda en skalp for tur. Eliteserielaget Molde har et stort utvalg av unge spillere på et høyt nivå fra egne rekker, men det hadde også Sarpsborg 08, som forrige runde ble sendt hjem fra Gjemselund som beseirede.

At Molde på sin egen hjemmebane stiller som favoritter virker åpenbart, men det skremmer ikke KIL G19. Elitejuniorer har de eliminert før, og det på deres egen måte.

– Vi har kanskje litt dårligere egenskaper enn dem vi møter, men vi har alltid en enorm innsats i laget. Vi har også en lagånd som ingen andre har, spør du meg. Vi løper, jobber for hver andre, og nekter å gi opp. Det er det som gjør oss gode, sier Langrekken.

– Blir denne kampen større for deg enn KIL-debuten?

– Det er vanskelig å si, men på en måte blir det dét, når det er en så stor prestasjon for klubben å komme så langt. Da er det veldig stort for meg også, når jeg får være endel av dette laget.

– Kanskje er det vår tur til å komme til cupfinale i år. Alt kan skje. Ingenting er umulig. Det så vi i fjor.

OFFENSIV: Nå går det endelig mot bedre tider for en skadefri Langrekken.

OFFENSIV: Nå går det endelig mot bedre tider for en skadefri Langrekken. Foto:

Artikkeltags