– Jeg kan ikke huske sist gang et lag fra 1. divisjon slo ut et lag fra Toppserien i cupen, så det sier seg selv at Vålerenga har et stort favorittstempel på seg i kveld, sier Håpnes foran kampen i den andre cuprunden på Gjemselund.

Likevel registrerer Håpnes at Vålerenga på ingen måte har fått en god start i den øverste ligaen.

Etter åtte serieomganger ligger Oslo-laget på åttendeplass med seks poeng – to poeng foran Medkila som ligger på kvalikplass.

Fokus på det defensive

– De har på ingen måte fått en pangstart. Men jeg så at det var Vålerenga-representanter på Øvrevoll på lørdag for å se på oss, så de gjør sine forberedelser grundig.

– Hvordan skal dere klare å detonere en stor cupbombe i kveld?

– Det er på ingen måte noe hokuspokus. Vi har hatt fokus på den defensive strukturen i vår, og det er noe vi fortsatt jobber med.

– Fotball er ganske enkelt: Scorer vi flere mål enn motstanderen, så vinner vi! Men litt mer alvorlig: Kampen mot Vålerenga er en veldig fin utfordring for oss. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne, selv om det realistisk sett er mye større sprang mellom Toppserien og 1. divisjon for kvinner, kontra Tippeligaen og 1. divisjon for menn.

Bergersen i framgang

En av nøkkelspillerne for KIL i kveldens oppgjør er utvilsomt Ida Bergersen.

I fjor terroriserte hun samtlige 1.-divisjonsforsvar, og endte til slutt opp med smått utrolige 28 mål på 22 seriekamper.

I år står hun med fire mål på de seks første serierundene.

– Ida er ikke så godt trent nå som hun var i fjor. I en divisjon der fotball på ingen måte er jobb, må det bli opp til spillerne selv hva de vil prioritere.

– I vinter har Ida prioritert sønnen sin, og det har vi full respekt for. Hun er på gang, men er fortsatt ustabil i prestasjonene. Men det er ingen tvil om at Ida har kvaliteter i seg til å kunne avgjøre en sånn kamp.

Griffin imponerer

16 år gamle Naomi Griffin er KILs toppscorer med fem mål. Håpnes ser at spissduoen har potensial til å være det beste i divisjonen.

– Totalt sett er de kanskje det allerede, men det mangler endel på samhandlingen fortsatt.

– Men Naomi har tatt av litt av det presset som lå på Idas skuldre i fjor, og det er bare positivt.