Oppgjøret på nest øverste nivå i norsk fotball ble spilt sist fredag og endte med 3-1-seier til Raufoss.

Norges Fotballforbund, Lotteritilsynet og Norsk Tipping bekrefter alle overfor TV 2 at det pågår undersøkelser knyttet til den aktuelle kampen.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått inn et tips om denne kampen, og vi har allerede vært i dialog med NFF og Norsk Tipping. Vi gjør nå noen undersøkelser knyttet til den kampen, sier seniorrådgiver i kampfiksingsenheten i Lotteritilsynet, Eirik Haugen Tysse, til TV 2.

Han vil foreløpig ikke konkludere med at oddsforandringen rundt 1. divisjonsoppgjøret kan omtales som unormal.

– Jeg vil ikke svare på det før vi har fått inn mer informasjon om dette og har fått analysen, sier Tysse.

Han påpeker videre at det ikke er unormalt at det gjøres undersøkelser rundt slike oddsbevegelser.

Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen sier til Nidaros at saken var ukjent for han inntil saken nådde mediene.

Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping understreker overfor OA-sporten at dropp i odds kan skje uten at det er noe feil i en kamp.

– Det er flere parametere vi bruker når vi setter oss. Som for eksempel hvem som er favoritter, hvilke odds konkurrerende spillselskaper har og så videre. Under kampen kan oddsen endres ut fra hvordan kampen utvikler seg, hvor mye spill det er på kampene og slike ting , sier Jødahl på generelt grunnlag.

Om denne saken sier han;

- Vi har fått henvendelse fra Lotteritilsynet om å bidra med informasjon om hvordan innsatsen og oddsutviklingen har vært. Det sender vi til tilsynet. Så henter de inn eventuell annen informasjon, og ser deretter om det er grunn til å gå videre med sakene.

På spørsmål om det er mange slike saker som dukker opp i Norsk Tipping, svarer Jødahl;

- Det kommer noen få tips, men det er svært sjelden det ender opp i annet enn at det er naturlige forhold til oddsen. Vi ser svært sjelden at det er grunnlag for å gå videre med tipsene, men det er opp til Lotteritilsynet å avgjøre. Vi gir kun den informasjonen de etterspør og dømmer ingen, sier Jødahl.