Nå blir det enklere å finne ut hva som skjer i distriktet

ARRANGEMENTSKALENDER: Kommunene i Kongsvinger-regionen og Glåmdalen går sammen om en felles arrangementskalender. Fra venstre: Tor Jostein Sørlie (Åsnes), Thor Sørum-Johansen (Glåmdalen), Alexander Halland (Nord-Odal), Per-Erik Stømner (Glåmdalen), Pernille Sandvold (Eidskog) og Toni Sjøenden (Kongsvinger).

ARRANGEMENTSKALENDER: Kommunene i Kongsvinger-regionen og Glåmdalen går sammen om en felles arrangementskalender. Fra venstre: Tor Jostein Sørlie (Åsnes), Thor Sørum-Johansen (Glåmdalen), Alexander Halland (Nord-Odal), Per-Erik Stømner (Glåmdalen), Pernille Sandvold (Eidskog) og Toni Sjøenden (Kongsvinger). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunene i Kongsvinger-regionen og Glåmdalen går sammen om en felles arrangementskalender.

DEL

Skal du arrangere i Eidskog, Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal eller Åsnes? Eller lurer du på hva som skjer der du bor? En felles arrangementskalender skal gjøre det enda enklere å finne ut hva som skjer i distriktet. Kalenderen blir tilgjengelig allerede fredag.

Arrangementskalenderen finner du på Glåmdalens nettsider, eller ved å klikke deg inn på hjemmesidene til din kommune. Der kan du filtrere kalenderen etter dato, type arrangement og sted. Du kan også registrere et arrangement. For å registrere et arrangement må du opprette en såkalt aID-bruker.

– Det får du beskjed om når du skal registrere et arrangement. Du trenger ikke å bli abonnent for å opprette en aID-bruker, så det koster ingenting, sier Per-Erik Stømner, digitalredaktør i Glåmdalen.

Når du skal opprette et arrangement, må du kort beskrive hva arrangementet går ut på, hvor det foregår og når det begynner – eventuelt når det slutter dersom det går over flere dager. Du kan også legge til et bilde.

– Arrangementer som har bilder vil bli prioritert, sier Stømner, og oppforderer samtidig alle til å legge inn sine arrangementer i god tid.

Tanken om å lage en felles plattform for arrangementer i Kongsvinger-regionen slo kommunene for to år siden. Tor Jostein Sørlie i Åsnes kommune presiserer at det først og fremst er en «hverdagskalender».

– Det vil si en kalender for lag, foreninger og privatpersoner som holder til i Kongsvinger-regionen. Tanken er at det er en kalender for fastboende framfor en reiselivskalender, sier Sørlie.

Det oppfordres til å legge inn arrangementer selv, men det er mulig å få hjelp av kommunenes servicetorg. Et utvalg arrangementer vil også kunne havne i Glåmdalens papiravis og på www.visit-hedmark.no. Kalenderen finnes altså tilgjengelig på www.glomdalen.no under «kalender», kommunenes hjemmesider eller www.hvaskjer.nu/kommunenavn.

– Forhåpentligvis vil dette bidra til at leserne våre får en enda mer komplett oversikt over hva som skjer i distriktet enn tidligere, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Glåmdalen, Thor Sørum-Johansen.

Artikkeltags