Bakeri Bohem gir nå bort sin dagsferske overskuddsbakst til Frelsesarmeen.

– Vi takker meget – dette deles nå ut fortløpende, kvitterer korpsansatt Leif-Erling Fagermo i Frelsesarmeen i Kongsvinger.

Inne i Bakeri Bohem i Haugekvartalet i Kongsvinger er det full fart både foran og bak disken.

– Det er stas å gi bort dagsfersk overskuddsbakst til dem som får brukt det, sier innehaver Mari Søbye Østlid.

– Bakervarene fra Bakeri Bohem blir distribuert ut med én gang og noe fryses ned. Baksten blir levert ut til dem vi vet trenger det, i tillegg vil bakverk bli servert under våre egne samlingsstunder og arrangement her i Frelsesarmeen, forteller Leif-Erling Fagermo i Frelsesarmeen.

Dagsferske varer

– Vi er veldig glade for at Frelsesarmeen selv kommer og henter bakervarene. Dette er dagsferske varer, alt sammen, svarer innehaver Mari Søbye Østlid.

Hun forteller at såkalt kassabelt bakverk, det som av ulike grunner ikke kan selges, går til dyrefor på et gårdsbruk i Eidskog.

– Kan det betyr at Bohem Bakeri nå så å si har ikke noe matsvinn?

– Ja, det kan du faktisk si, svarer Mari Østlid.

– Varierer fra dag til dag

Inne i bakeriutsalget i Haugekvartalet står bakerimedarbeider Kaja Bråthen og betjener kundene. Det er snart lunsjtid og noen kunder koser seg allerede på uteserveringen i sola.

– Her går det jevnt unna med kunder hele dagen, kvitterer hun. Baker Patrick Smestad tar en kjapp tur vekk fra bakst og varme bakerovner, for å snakke med Glåmdalen om at Bohem Bakeri nå gir bort dagsfersk overskuddsbakst til Frelsesarmeen:

– Det er godt å kunne bidra! Det kan variere fra dag til dag på hva slags overskuddsbakst vi sitter igjen med etter stengetid. Det kan være alt fra gjærbakst, altså søtbakst, til brød og rundstykker, forteller bakeren i Bakeri Bohem.

Ferieturer i regi av Armeen

Leif-Erling Fagermo i Frelsesarmeen forteller at middagsserveringen i regi av Armeen nå tar en pause fram til den siste torsdagen i august. Nå skal de arrangerer ferietur med både lokale påmeldte og ukrainske flyktninger.

– Vi har plottet inn 100 personer fra distriktet som skal dra på ferie i regi av Frelsesarmeen til Langedrag.

– Vi har også fått midler sentralt til å ta med 50 ukrainske flyktninger på ferietur. Én tur går til Langedrag og Storefjell og den andre turen går til Tusenfryd. Dette gjelder ukrainske flyktninger som er bosatt i Våler, Nord-Odal og Kongsvinger, forteller han.