Det har kommet reaksjoner på at julegata på Flisa har lenker som ikke lyser.

– Jeg hadde gledet meg til å se den nye julegata på Flisa, men det var stusslig syn onsdag kveld, sier en utflyttet åsnesmann på gjennomreise.

– Det er tre halve lenker som ikke lyser. Det skyldes trolig at skjøter har glidd fra hverandre under tyngden av snøen som falt onsdag, sier Bjørn Martin Brandett, som er leder i Handelssenteret Flisa.

Han ser på dette som et luksusproblem, og lover at hele gata skal lyse snart igjen. Fredag er det julefestival i Kaffegata. Da vil nok de handlende at julestemningen skal være fullkommen.

– Dette henger vanskelig til, og julegata er basert på dugnadsinnsats av folk som driver og må passe sin egen virksomhet i handelssenteret, men det blir rettet så raskt vi får det til rent praktisk, sier Brandett.

Den nye julegata ble tatt i bruk i fjor. Belysningen i den gamle julegata var utdatert, og det var ikke mulig å få tak i nye pærer. Nå er det ledpærer i belysningen, som er langt billigere i drift.

Julegata var rammet av strømbrudd i Kaffegata da adventstiden ble innledet.

– Det hadde ingenting med julegata å gjøre. Det skyldtes jordfeil i to stolper ved rundkjøringa. Det er et delt ansvar for dette mellom kommunen og veivesenet.

Vegvesenet har satt bort oppdraget til NCC, som har en underleverandør på elektro. Derfor tok dette altfor lang tid, men nå er det lys i alle punkter, sier Bjørn Martin Brandett.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.