– Stadig flere girlandere i julegata blir delvis mørke, og jeg har ikke klart å få undersøkt hvorfor det er slik. Det må til løfteredskap for å komme til, og det må skje på kveldstid når gata ikke er sterkt trafikkert.

Julegata skal demonteres onsdag, og derfor har jeg vurdert det dit hen at vi tar en sjekk på girlanderne først når de er nedmontert. Vi går for full belysning i alle 28 strekk neste år, sier Bjørn Martin Brandett, som er leder i Handelssenteret Flisa.

Han tror at problemene skyldes at det er mer og tyngre snø i år enn i fjor, og håper at det bare handler om noen støpsler som ikke sitter godt nok. Men disse er utilgjengelige så lenge gata henger oppe, og Brandett innser at han ikke vil få svaret før belysningen plukkes ned onsdag.

– Det er hyggelig at så mange engasjerer seg rundt hvordan vi har det i landsbyen vår, sier handelsstandslederen.

Han lover å komme sterkere tilbake med lys i alle rader neste vinter.

– Har det vært for dårlig kvalitet på denne belysningen som ble kjøpt inn fra Kina i fjor?

– Det er ikke dårlig kvalitet på belysningen. Julegata er kjøpt via et norsk firma som handler direkte med Kina. Det er bare i Kina denne type ting produseres. Vi har bare kuttet antall ledd som skal ha fortjeneste på handelen vår.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.