Gå til sidens hovedinnhold

Jul i det eldgamle sentrum

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: I et veikryss i et eldgammelt sentrum, med gamle bygninger og ei å rennende forbi. Akkurat i dette krysset vokser julemarkedet år for år.

Glassblåserne Kari Håkonsen og Vidar Koksvik flyttet inn i den gamle Bredvold-butikken og åpnet Glasshytta for 17 år siden. Året etter inviterte de til julekuleblåsing for barn. De gjentok suksessen året etter, og åpnet også for at andre kunne komme og ha stand.

Etter hvert ble den gamle butikken i krysset ryddet, vasket og tatt i bruk. Tjura Cafe så dagens lys, og siden den gang har julemarkedet på Tjura bare vokst og vokst.

I år blir det 26 stander, og maken til julestemning har de sjelden hatt på markedet sitt.

– Det er rekordmange som ønsker å være med oss på årets julemarked 16. november. 26 har meldt seg på, og det blir alt fra mat, kaker til håndtverk. Markedet vårt er blitt utrolig populært, og i år ser det ut til at vi får en veldig fin ramme rundt det hele med mye snø, sier Vidar Koksvik.

Han forteller at det de siste årene er blitt blåst over 100 julekuler av de aller yngste, og dette genererer igjen til bra besøk på markedet.

– Dette blir bare bedre og bedre for hvert år, og det er jo veldig hyggelige omgivelser med de gamle husene, Tjura-åa som renner forbi og mye folk som kjenner på julefølelsen. Tjura Cafe holder også åpent, og det er noe for alle aldre her, sier Koksvik.

Det blir også anledning for en kjøretur med hest og slede.

– Det har vært blåst julekuler her i mange år, og ungene kom igjen år etter år helt til de synes de ble for store. Det henger både julekuler, engler og hjerter i veldig mange vinduer herover som er lagd hos oss, sier Koksvik.

Det er ikke bare lokale folk som kommer til Tjura for å oppleve førjul, men Koksvik ser at det kommer tilreisende fra både Åsnes og Kongsvinger.

Kommentarer til denne saken