Stor avstand fortsatt mellom bøndene og staten

Avstanden er stor når forhandlingene om jordbruksoppgjøret fortsetter torsdag, melder partene. Foto: Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May

Avstanden er stor når forhandlingene om jordbruksoppgjøret fortsetter torsdag, melder partene. Foto: Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bøndene og staten fortsetter forhandlingene om jordbruksoppgjøret torsdag. Avstanden betegnes fortsatt som stor.

DEL

Utgangspunktet var et krav på 950 millioner kroner og et tilbud på 90 da Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag innledet forhandlinger mandag denne uken.

Partene møttes to ganger onsdag og gikk fra hverandre på ettermiddagen med planer om å møtes igjen torsdag formiddag.

– Begge sider har vist konkret forhandlingsvilje, men det er fortsatt stor avstand mellom partene, sier Småbrukarlagets leder Merete Furuberg til NTB.

Etter det siste møtet onsdag fortsatte arbeidet i egne delegasjoner.

– Det er stor avstand på mange viktige spørsmål. Men vi er enige om å fortsette torsdag, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Bondelaget.

I tillegg til den store avstanden i kroner, slet partene ved inngangen til forhandlingene med betydelig uenighet om flere av elementene i avtalen. Blant annet har statens utspill om å halvere antall regioner for kjøp og salg melkekvoter ført til sterke reaksjoner blant bondeorganisasjonenes medlemmer.

Artikkeltags