Småbrukarlaget bryter forhandlingene med staten

BRYTER:  Leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Ann Merete Furuberg, går fra forhandlingsbordet og bryter samtalene med statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell.

BRYTER: Leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Ann Merete Furuberg, går fra forhandlingsbordet og bryter samtalene med statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo (NTB): Norsk Bonde- og Småbrukarlag bryter årets jordbruksforhandlinger med staten. Bondelaget forhandler videre, får NTB opplyst.

DEL

– Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i kveld gitt tilbakemelding til statens forhandlingsleder om at Norsk Bonde- og Småbrukarlag bryter årets jordbruksforhandlinger. Bruddet kom etter intense forhandlinger en ukes tid, uten at partene kom så nær hverandre at det var mulig for NBS å kunne inngå en avtale, skriver laget i en melding lørdag kveld.

– Norges Bondelag forhandler videre, men det blir ingen avklaring på disse forhandlingene i kveld, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen som ikke vil kommentere årsaken til at Småbrukarlaget valgte å bryte.

Avstanden har vært stor i forhandlingene. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har krevd 860 millioner kroner, mens staten har tilbudt 90 millioner, samt å åpne for prisøkning tilsvarende 125 millioner.

– At en organisasjon går ut, forhindrer ikke at staten kan forhandle videre med Bondelaget og at den avtalen deretter går videre til Stortinget for bli vedtatt der. Denne avtalen vil da gjelde for alle bønder, også dem som brøt ut av forhandlingene, sier seniorrådgiver Ståle Norang i Landbruks- og matdepartementet til NTB. (©NTB)

Artikkeltags