OL i Beijing var utvilsomt det store høydepunktet i 2022 for både Johannes Thingnes Bø og Hallgeir Engebråten.

29 år gamle Thingnes Bø har tilhørt verdenseliten i skiskyting siden gjennombruddet for ni år siden, og den Kongsvinger-boende verdensstjerna hadde enorme dager i Kina i februar.

Johannes endte opp med to individuelle gull - i tillegg til to lag-gull og en individuell bronse. For de prestasjonene samt åtte verdenscupseirer, er han nominert i to klasser på Idrettsgallaen som går i Hamar OL-amfi lørdag kveld:

* Årets Mannlige Utøver

* Årets Navn

Norsk idrett har vært gjennom ett av de aller største jubelårene noen sinne, og Thingnes Bø konkurrerer blant annet mot utøvere som Jakob Ingebrigtsen, Erling Braut Haaland og Casper Ruud i førstnevnte klasse.

Konkurransen er om mulig enda sterkere i klassen "Årets Navn". Der dukker også navn som Viktor Hovland, Therese Johaug og Marte Olsbu Røiseland opp blant de 17 nominerte.

For Engebråten ble Beijing et eneste stort eventyr. 23-åringen hadde en trøblete høst i 2021, men etter nyttår viste nordodølingen at han for alvor hadde tatt steget opp i verdenseliten.

Opprinnelig ville kommende lørdag blitt en særdeles travel dag med både EM i Vikingskipet - i tillegg til å være tilstede på Idrettsgallaen på et annet sted i Hamar sentrum.

Men tidligere denne uka meldte Hallgeir avbud til EM på hjemmebane på grunn av de stadig plagsomme astma-problemene.

- Planen var at noen måtte stå med dressen klar etter 5000-meteren i Vikingskipet, men nå blir lørdagen litt roligere, sier Hallgeir humrende til Glåmdalen.

Han er nominert i følgende klasser:

* Årets Lag etter OL-gullet i lagtempo med kompisene Sverre Lunde Pedersen og Allan Dahl Johansson

* Årets Gjennombrudd

- Det er veldig stas å bli nominert, det viser at det blir satt pris på det jeg fikk til i 2022.

- Har du et reelt håp om å reise fra Hamar OL-amfi med heder?

- Jeg har sett på de andre nominerte i "Årets Gjennombrudd", og jeg står med to OL-medaljer og èn EM-bronse i fjor. Jeg kunne sikkert tatt et individuelt gull for å stå enda sterkere, men jeg har faktisk litt tro på at jeg er med i fighten om prisen i den klassen.

- Og med tanke på EM-forfallet er det nå liten tvil om hva du skal gjøre lørdag kveld?

- Jeg skal nyte kvelden og være i Hamar OL-amfi hele kvelden!

Lurer du på hvilke utøvere som er nominerte i de forskjellige klassene på Idrettsgallaen?

Her finner du hele oversikten!