Selger egne produkter – og kjemper mot fordommer

Tilbud: Leder i Frelsesarmeen i Kongsvinger, Anne Beth Fagermo, synes arbeidsgården på Holt, der Jobben-deltakerne snekrer og strikker, er et fint sted.

Tilbud: Leder i Frelsesarmeen i Kongsvinger, Anne Beth Fagermo, synes arbeidsgården på Holt, der Jobben-deltakerne snekrer og strikker, er et fint sted. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Med utsalg av egenproduserte varer håper aktive og tidligere rusavhengige i Kongsvinger å bekjempe fordommer rundt rusmisbruk.

DEL

Utsalget vil finne sted på lørdag, fra klokka 11 til 14, på Frelsesarmeen i Engens gate 1.

Deltakere i Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud Jobben og folk fra kontaktsenteret Linken har snekret og strikker varer i Frelsesarmeens arbeidsgård på Holt, tre dager i uken.

En sosial «happening»

Jobbendeltaker Ann Kristin ler og sier at hun håper hele Kongsvinger tar turen til Frelsesarmeen på lørdag. Der vil det også være salg av kaffe og vafler. Utsalget er til støtte for arbeidet som drives på Jobben og Linken.

– Vi håper så mange som mulig kommer, slik at de får et innblikk i hvordan livene våres er. Her kan de få sett hva vi gjør, og få pratet med oss, forteller Ann Kristin, som selv har laget alt fra puter og vesker til smykker og såper på Jobben.

Utsalg: Blant varene Linken og Jobben håper forsvinner i løpet av lørdag formiddag er sokkene Ann Kristin har laget.

Utsalg: Blant varene Linken og Jobben håper forsvinner i løpet av lørdag formiddag er sokkene Ann Kristin har laget. Foto:

Leder i Frelsesarmeen i Kongsvinger, Anne Beth Fagermo, forteller at det er viktig for motivasjonen til Jobben-deltakere at varene de har brukt lang tid på å produsere blir solgt. Utsalget skal også være en sosial «happening», forteller hun.

Fordommer i byen

– Jobben gjør utrolig mye med deg. Det løfter deg opp. De verste dagene vi rusmisbrukere i Kongsvinger har, er dagene det er stengt på Linken og Jobben. Her er vi en stor familie, med et godt miljø og en god atmosfære, og vi deler problemer vi har med hverandre, forteller Ann Kristin, som møtte opp den aller første dagen Linken åpnet for omtrent seks år siden.

Hun har selv følt på fordommene som eksisterer rundt rusmisbruk i Kongsvinger, og forteller at rusavhengige ofte blir sett på som «farlige».

Jobben: Mye fint er blitt laget, og mer skal det bli.

Jobben: Mye fint er blitt laget, og mer skal det bli. Foto:

– Det er viktig at folk får sett, hørt og lært om oss! Det er veldig motiverende.

Fagermo forteller videre at flere som har vært deltakere i Jobben er på vei inn i annet arbeid, og det er det som er målet. Nå håper hun at Kongsvingers innbyggere har tid til å ta turen lørdag formiddag.

– Det er viktig at deltakerne får sett at det de gjør er nyttig. Vi er alle veldig spente!

Alt fra fuglekasser og sokker til hundehus og krakker kan kjøpes på Frelsesarmeen lørdag.

Artikkeltags