Gå til sidens hovedinnhold

Jenny (22): - Jeg kan ikke tenke på noe annet enn at det blir OL. Ellers er jeg ferdig, da har jeg tapt før lekene begynner

Hun har lagt ned tusenvis av treningstimer for å kunne reise til Tokyo å kjempe om medaljer. Nå kan OL-drømmen briste for Jenny Stene.

Hun har akkurat fylt 22 år, og har tiden på sin side. Skyttere er ofte i sin beste alder når mange andre idrettsutøvere begynner å tenke på å finne på noe annet å gjøre.

Men for ei jente som omtrent bokstavelig talt har levd og åndet for idretten sin i tre år, er det naturlig nok spesielt å se at et mål du bare kan sikte mot hvert fjerde år, kan renne ut i sanden.

Vil gjennomføre som planlagt

- Jeg tenkte mye på det de første dagene etter at alt eksploderte: «Hva om det ikke blir noe OL?», sier Jenny til Glåmdalen.

Den internasjonale olympiske komitè (IOC) og de japanske arrangørene har de siste ukene vært klare på at målet er å arrangere OL som planlagt.

Tirsdag kom følgende kommentar for IOC:

«– IOC gir fortsatt full støtte til avviklingen av olympiske sommerleker i Tokyo i 2020, og med mer enn fire måneder igjen til lekene er det intet behov for drastiske avgjørelser på dette tidspunkt. Alle spekulasjoner ville virke mot sin hensikt».

- Kan ikke tenke på noe annet

Åpningssermonien i Tokyo er satt til 24. juli, og det betyr at de neste ukene blir direkte avgjørende for om lekene skal gjennomføres. i opprinnelig form eller ikke.

- 25. juli er datoen for min første øvelse, og jeg jobber ut fra den datoen. Jeg kan ikke tenke på noe annet enn at det blir OL. Ellers er jeg ferdig, da har jeg tapt før OL begynner, sier Rånåsfoss-jenta med ettertrykk.

Og i en krisesituasjon er det veldig gledelig for OL-håpet å se at hun får uvurderlig hjelp fra sin egen klubb.

Jennys vanlige treningsarena, Alfhallen på Borgen, er stengt. Men da trår klubben hun representerer innenfor Det Frivillige Skyttervesen, Haga skytterlag, til med en høyst verdifull og hjelpende hånd.

Permitterte foreldre?

- Vi har allerede baner for 10, og 15 meter-skyting på banen på Haga, men i dag (fredag) blir det bygget en 50 meter også - det er jeg utrolig glad for. Det betyr i praksis at jeg kan få gjort det jeg trenger å gjøre for å forberede meg til OL.

- Men det er klart jeg tenker på hvordan utviklingen blir i samfunnet de kommende ukene. Mamma og pappa er fortsatt mine største støttespillere, og skulle de bli permittert, blir situasjonen brått mye verre.

Hun har bevist gang på gang de to siste årene at hun tilhører verdenseliten både på 10 meter luftgevær og på 50 meter helmatch (120 skudd fordelt på 40 skudd liggende, 40 skudd knestående og 40 skudd stående).

I sistnevnte øvelse har hun også den gjeldende verdensrekorden.

- Reiser hvis det er anbefalt

- Flere har tatt til orde for at Norges Idrettsforbund burde gå i front for at OL bør flyttes eller avlyses. Hva tenker en utøver i en sånn situasjon?

- Jeg veit ærlig talt ikke hva jeg skal svare på det spørsmålet. Men vi følger selvsagt de rådene vi får fra helsemyndighetene., de tar hånd om alt som har å gjøre med tanke på risiko og sikkerhet.

- Som utøver må jeg bare gjøre det jeg kan for å stille best mulig forberedt til et eventuelt OL. Og mener myndighetene at det er trygt å reise og konkurrere i OL, så gjør vi selvsagt det, sier Jenny Stene som allerede lørdag får prøvd noe nytt i kampen om å bli mest mulig klar for å kunne prestere i Tokyo.

- Lørdag blir det konkurranse mot de andre landslagsskytterne - via Skype. Alle skyter på hvert sitt sted, og etter innledende skyting, blir det finale. Jeg kommer til å stå på Haga, helt alene.

- Blir det ikke litt kunstig å stå helt for seg selv å skyte?

- Jo, men vi er alle konkurransemennesker, og der og da er det viktigst å gjøre det best mulig. Det er den type konkurranse-trening vi kan gjøre nå, og det blir moro!

Kommentarer til denne saken