Jazzens Grand old Lady til Kongsvinger

Til kongsvinger: Karin Krog med band har konsert i Rådhus-Teatret 2. mai.

Til kongsvinger: Karin Krog med band har konsert i Rådhus-Teatret 2. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Hun har sunget med Dexter Gordon og har gått i sanglære hos Ann Brown. Karin Krog er en levende legende.

DEL

Norsk jazzliv har mye å takke Karin Krog for. Hun begynte å synge jazz i tenårene, og hadde sin radiodebut i 1956 med Kjell Karlsens orkester. Hun var også et av trekkplastrene under den aller første Moldefestivalen i 1961, og ga ut sin første soloplate i 1964. Dette er damen som med sin iver fikk dannet Norsk Jazzforum i 1965, og var den første lederen.

Derfra har hun aldri sett seg tilbake, men laget og sunget musikk jevnt og trutt, alene eller sammen med andre store jazzsangere og musikere. Hun synger alt fra tradisjonelle låter til mer eksperimentell musikk.

Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata «Songs About This and That» med John Surman.

81-åringen er og «still going strong». Onsdag 2. mai er det to muligheter til å oppleve henne med band i Rådhus-Teatret på Kongsvinger.

Karin Krog & The In-Between-Times spiller konsert midt på dagen, i regi av Den kulturelle spaserstokken, og kveldskonsert samme dag.

Bandet består av gitarist Staffan William-Olsson og bassist Terje Gewelt, og de tre har sammen spilt over 70 konserter i Norge og Europa.

Mange kjenner Staffan William-Olsson for sine mange opptredener i Kongsvinger, enten i regi av jazzklubben eller andre.

Nå er han altså tilbake sammen med Karin Krog. Hun er også musikalsk gjest i Oppistun Børli første søndagen i juni.

Artikkeltags