Politiet mener det er Janne Jemtland som er funnet død

FUNNSTEDET: Dykkere hentet opp en død person fra Glomma under søket etter Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler.

FUNNSTEDET: Dykkere hentet opp en død person fra Glomma under søket etter Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet mener det er mye som tyder på at det er Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma i Våler lørdag ettermiddag.

DEL

– Vi gjorde som kjent rettede søk i Glomma i Braskereidfoss i Våler kommune, der vi gjorde funn av en død person. Vi mener det mye som tyder på at det er savnede Janne Jemtland vi nå har funnet, opplyste politiadvokat André Lillehovde van der Eynden på en pressekonferanse søndag.

Brannvesenets dykkere fant den døde kvinnen på bunnen av Glomma ved Eidsfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss lørdag ettermiddag. Obduksjonen vil vise om dette er den 36 år gamle tobarnsmoren som forsvant fra sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember.

– Det endelige svaret på dette vil foreligge når undersøkelser er gjort. Det vil tidligst skje på mandag, men det kan gå noen dager før vi får dette bekreftet, la han til.

Teori om drapet

Politiet ettergår nå en rekke opplysninger som har framkommet de siste ukene, spesielt i løpet av de to siste dagene. Fredag startet politiet ransakelse av parets hus på Veldre nord for Brumunddal, og det var spor inne i huset som ledet til pågripelsen.

– Vi har nå en teori om hvordan drapet har foregått. Det ligger i siktelsen. Politiet besitter nå en teori som vi mener er den sannsynlige når det gjelder hvordan Janne Jemtland ble drept, sier van der Eynden.

Ifølge Hamar Arbeiderblad fant krimteknikerne blodspor fra 36-åringen i huset. Det ønsker ikke politiadvokaten å bekrefte eller avkrefte.

Erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen

Den siktede ektemannen er fortsatt siktet for drap, men det vil være aktuelt å utvide siktelsen. Mannen skal fremstilles for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett på Hamar mandag klokken 13.

– Han erkjenner seg ikke skyldig etter drapssiktelsen. Nærmere omstendigheter rundt hans forklaring kommer vi ikke inn på nå, sier politiadvokaten.

Politiet kommer til å fortsette avhørene den nærmeste tiden.

– Siktede ble avhørt fredag kveld og utover natten. Avhørene fortsatte lørdag og vil fortsette med nye avhør søndag.

– I avhør i en sak som dette, så kreves det at vi går gjennom stor mengde informasjon og det kreves lange avhør. Det arbeidet må pågå til vi føler oss ferdige. Han er villig til å la seg avhøre, sier van der Eynden.

Artikkeltags