Politiet slo grensealarm da ektemannen til Janne Jemtland var på frifot - skal ha vært i besittelse av leiebil

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet varslet grensemyndighetene kort tid før de gikk til pågripelse av Janne Jemtlands nå drapssiktede ektemann.

DEL

Det skriver VG fredag.

Samme avis får opplyst at grensemyndighetene ble kontaktet av politiet for å holde oppsikt med grenseovergangene i forkant av pågripelsen fredag.

Ektemannen skal ifølge VGs opplysninger da ha vært i besittelse av en leiebil.

Politiadvokat André van der Eynden ønsker ikke å bekrefte om eller hvorfor de skal ha varslet grensekontrollen.

– Det jeg kan si om det, er at politiet i forbindelse med pågripelsen fredag, gjorde de tiltakene vi anså som nødvendige, sier han.

Tidligere fredag foretok politiet en såkalt tredjemannsransaking på ekteparets eiendom, hvor de blant annet fraktet bort to av parets personbiler og en traktor.

Traktoren har siden blitt grundig undersøkt av krimteknikere.

Under fredagens pressekonferanse kunne for øvrig politiet fortelle at sperrebåndet rundt huset er fjernet, men ikke rundt selve eiendommen til paret, der det krimtekniske arbeidet snart skal være ferdig.

Politiet uttalte også at de har en drapsteori som er grunnlaget for siktelsen på ektemannen, men ville ikke gå nærmere inn på dette.

De fortalte også hvorfor de ikke har utgitt mer informasjon den siste uken.

– Det har ikke vært vesentlige endringer i saken siden forrige uke. Vi må ta hensyn til de pårørende og de etterlatte. Dette er en tragisk sak, og det er derfor vi ønsker å gi dem ro, sa van der Eyden.

Politiet sier de ikke er ferdig med etterforskningen, og vil fortsatt ha bistand fra Kripos med taktisk etterforskning, analyse og videre avhør av den siktede ektemannen i tiden framover.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags