67 gauper felt i årets jakt

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Selv om gaupebestanden ligger under det målet Stortinget har satt, kunne 82 dyr felles i årets jakt. Minst 67 dyr er skutt.

DEL

Miljødirektoratet opplyser at det ble felt desidert flest gauper i Sør- og Midt-Norge. Det er også her det er flest registrerte familiegrupper, skriver VG.

Stortinget har fastsatt at det skal være 65 såkalte familiegrupper av gaupe i Norge. Vinteren 2015 kom Rovdata fram til at det er 60 norske familiegrupper, pluss én som er delt mellom Norge og Sverige.

– Norge er delt inn i regionale forvaltningsområder der det er lokale mål for gaupebestanden. Bildet blir derfor mer nyansert enn bare å si at vi kan stramme inn på jakten for å nå totalmålet, sier seniorrådgiver Jan Paul Bolstad i direktoratet. Han forklarer at kvotene er basert på tall fra Rovdata som viser utviklingen i bestanden siden forrige jaktperiode.

Tre av åtte forvaltningsregioner hadde i fjor en bestand i tråd med måltallet, mens fire lå under dette tallet. For Vest-Norge er det ikke fastsatt noe måltall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken