Tollefsen skal hylles av Färjestad-fansen

SKAL HYLLES: Ole-Kristian Tollefsen.

SKAL HYLLES: Ole-Kristian Tollefsen. Foto:

Av

Den 24. november skal den tidligere norske ishockey-profilen, og lagets tidligere kaptein, Ole-Kristian Tollefsen få sin hyllest av Färjestad-fansen.

DEL

Han gikk under tilnavnet «The Norwegian Nightmare» etter sin tid i NHL, men det var i Färjestad og Karlstad at Ole-Kristian Tollefsen eller «Tolle» fant seg selv som ishockeyspiller. Den norske landslagskaptein savner byen og laget etter at han måtte avbryte karrieren foran denne sesongen på grunn av en hodeskade.

Han fikk smellen på en trening i februar i 2017 og derfor har han aldri fått takket hjemmepublikummet på en ordentlig måte. Den 24. november skal han hylles av publikum i Färjestad, foran kampen mot Frölunda.

Ranet

På Färjestads nettsted mimrer han i et 23 minutter langt innslag om tiden i Karlstad. Blant annet om da han ble ranet for årets mål. Fra sin backposisjon dro han av en spiller og satte pucken opp i nettet med et kjapt håndleddsskudd. Målet ble derimot senere annullert etter at en lagkamerat hadde hatt litt av skøyten inne i målfeltet før pucken var i mål.

Etter hodeskaden forsøkte den tidligere norske landslagskapteinen å komme tilbake, men problemene dukket opp så fort han anstrengte kroppen under trening.

Derfor valgte han i januar i år å legge kølle og puck på hylla og flytte tilbake til Norge og Oslo.

Sidekommentator

Tollefsen jobber nå som spillerutvikler og konsulent i Norges Ishockeyforbund i en 75 prosents stilling. Tirsdag skal han dessuten være sidekommentator når Viasat+ sender kampen mellom Storhamar og Skellefteå i mesterligaen.

Totalt ble det 57 offisielle landskamper (OL og VM) for Tollefsen, som var Norges kaptein fra 2011. Han startet seniorkarrieren i Lillehammer i 2000 og spilte senere NHL-ishockey for Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers.

Siden 2012 har Tollefsen spilt for Färjestad etter en sesong i Modo.

Artikkeltags