Knights henter nok en amerikaner

KLAR: Ryan Cole har signert for Knights.

KLAR: Ryan Cole har signert for Knights. Foto:

KONGSVINGER: Ryan Cole (25) har signert for Knights.

DEL

Amerikaneren har de siste fire sesongene spilt for Trinity College. Klubben spiller i college-ligaen NCAA III. Det er samme liga som Trevor Fleurent (25) og Brett Kilar (25) ble hentet fra.

Cole – som er løper – står oppført med 142 målpoeng (58 mål og 84 målgivende) på 114 kamper.

– Folk er kanskje ikke helt klar over nivået på ligaen. Det er lett å tenke at det er divisjon tre, men har du 145 målpoeng i divisjon tre i USA, har du allerede en fantastisk karriere, mener Knights-trener Ed Galiani.

– Ryan har vært toppscorer og vunnet det som heter «National Champion». Han er vondt å møte, er god i alle tre sonene og jobber ekstremt hardt hver eneste dag. Han har også offensive fibre i seg.

Ni importspillere

Med Ryan Cole på kontrakt har Knights ni importspillere. Det er kun lov å bruke sju importer i samme kamp. Skulle alle være fit for fight, betyr det at to spillere må se kampen fra tribunen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har slitt med å finne spillere. Men skal vi konkurrere i eliteserien, har vi rett og slett ikke råd til skader uten backup. Der har vi vært ekstremt sårbare. Og med tanke på hvor få nordmenn som er tilgjengelige akkurat nå, spurte jeg styret om det var mulig å hente en import i stedet. Akkurat nå er dette den beste løsningen, mener Galiani, og viser til forrige sesong, der Knights bare hadde seks importerspillere.

Så ble Victor Zetterberg skadet. Svensken spilte til sammen 12 kamper i eliteseriesammenheng og fem i kvaliken.

– Mange lurer kanskje på hvordan vi har råd, men vi er veldig forsiktige med ikke å overstige budsjettet. Vi bruker ikke penger vi ikke har, sier Galiani.

Kamp om plassene

At det blir konkurranse om plassene er bare sunt, mener Knights-treneren.

– Å spille kamp skal være en belønning for at man har jobbet hardt. Skal han spille, må han prestere. Ikke at en dårlig dag eller to på jobben betyr at du blir sendt hjem, men det betyr at du må gjøre jobben din bedre.

Om Ryan Cole blir spilleklar til torsdagens bortekamp mot Frisk Asker gjenstår å se.

– Det vet jeg ikke, men vi håper selvsagt å få ham klar så raskt som mulig.

Artikkeltags