Gå til sidens hovedinnhold

Twitter kokte og politiet måtte etterlyse folk

Artikkelen er over 4 år gammel

Nøyaktig klokken 00.53 mandag satte Storhamar og Sparta verdensrekord som den lengste spilte ishockeykamp gjennom alle tider. Kampen startet klokken 18.00 søndag kveld og varte til klokka 02.32!

To lokale spillere med på tidenes lengste hockeykamp:

Kampen varte så lenge at flere ringte politiet og meldte familiemedlemmer savnet.

Til slutt måtte politiet legge ut denne meldingen på twitter:

Grunnet hockeykampen mellom Storhamar og Sparta, som har vart noe lengre enn vanlig, er det folk som savner sine kjære.

Det var altså klokken 18.00 søndag kveld ble pucken droppet for den femte kvartfinalen i sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Sparta i CC Amfi på Hamar.

Blant Storhamar-spillere ute på banen var Kongsvinger-gutten Lars Erik Hesbråten og kaptein Eirik Skadsdammen fra Lunderseter.

Sistnevnte, som er veteranen i laget, scoret også Storhamars første mål.

Seks timer og 53 minutter senere hadde lagene satt verdensrekord - som den lengste spilte ishockeykampen noen sinne, men det var ikke slutt da.

Til slutt var det Joakim Jensen som avgjorde kampen etter eleville 217 minutter og 14 sekunder med effektiv spilletid. Altså - like før slutt i 11. periode! Totalt varte kampen i åtte og en halv time - med pauser og stopp i spillet.

Tomt i kioskene

Den gamle rekorden var fra så langt tilbake som i 1936, da Detroit og Montreal spilte i 176 minutter.

Ved kampstart var 5.526 tilskuere på plass i CC Amfi, men etter hvert falt flere ifra - undertegnede inkludert. Når klokka dro seg over midnatt var trolig fortsatt 2.500 mennesker igjen i hallen.

Mellom niende og tiende periode gikk også kioskene i arenaen tom for kioskvarer.

Dette gikk så langt at Politiet i Innlandet gikk ut på Twitter og fortalte om folk som hadde ringt inn for at de savnet sine kjære - men de var bare på hockeykamp til langt på natt i Hamar.

I garderoben mellom periodene fikk spillerne påfyll av mat og drikke fra nærliggende restauranter, og på Twitter kokte det fullstendig.

Keeperne best

De sju ekstra periodene som denne kampen fikk var på ingen måte preget av finspill, men av gedigne sjanser. Storhamar misset et straffeslag og begge lagene hadde flere overtallspill hvor de kunne avgjort.

Keeperne på de to lagene ble fortjent kåret til hvert sitt lags beste spillere, etter å ha stått i mot et hav av sjanser gjennom 217 minutter med ishockey.

Total skuddstatistikk i kampen ble vanvittige 95-94.

Leder 3-2 i kamper

I sluttspillet i ishockey er det nemlig slik at kampene ikke blir avgjort med straffeslag. Det spilles til det er kåret en finner - periode for periode, og med første målet vinner (sudden death) etter de tre første.

Da rekorden ble satt var lagene straks ferdig med den niende perioden.

Den ordinære spilletiden endte 1-1, etter at Storhamar tok ledelsen ved Erik de la Rose, før Henrik Knold utliknet hjemmelagets ledelse.

Foran marantonkampen sto det 2-2 i kamper i «best av sju»-serien, etter at begge laget har vunnet sine to foregående bortekamper. Nå leder Storhamar denne serien før den sjette kampen i Sarpsborg på tirsdag.

Twitter kokte under rekordkampen 

Kommentarer til denne saken