Fra før har byens riddere hentet de lokale gutta Tor Ole Tangen, Kim Kraft, Anders Støp og Anders Bekkerud, samt Darius Lelenas (28) fra Litauen, og estiske Kaupo Kaljuste (29).

Nå har Kongsvinger Knights hentet tre nye utlendinger.

Samuel Selinder (20), Linus Rolinder (23) og Teemu Koskinen (26). Det er ingen tvil om at fokuset i sommerens vindu har vært å få fylt opp utenlandskvoten på sju spillere. Noe den nå er, for fra før har Knights svenskene Viktor Högberg og Jim Sandvik i stallen.

God blanding

Kongsvinger Knights er ikke redde for at det skal bli for mye utenlandsk i Kongshallen i år.

– Det blir jo en spennende og fin blanding med egne unge spillere sammen med disse rutinerte gutta her. Her er det spillere med masse rutine og ett meget profesjonelt forhold til hockey, så her er det mye å lære både på og utenfor isen for våres unge gutter, sier Fred Pedersen.

– Jeg tror det skal bli skikkelig underholdende å se på hockey i Kongshallen i år, legger den sportslige lederen til.

Spesielt Linus Rolinder (23) er en mann Fred Pedersen forventer skal prestere i år. Han kommer fra Lindlövens IF i svensk førstedivisjon, men spilte for to år siden for New Hampshire Jr. Monarchs, i den amerikanske B-serien for juniorer. Der lagde han 92 poeng på 36 kamper.

– Selv om dette er serie B for junior så er det vanvittig mye mål og poeng. Jeg er veldig sikker på at det blir mange mål på han i serien vår. Han har jo erfaring fra 1. divisjon i Sverige også, så dette blir en bra underholdningsbit for oss, håper Pedersen.

– Fra før har vi også kun en spiller i troppen som har høyre fatning, som det heter på fagspråket. Derfor er han også sårt ønsket. Det er viktig i vårt powerplay.

Det defensive i boks

I tillegg til Linus Rolinder har Knights, som nevnt, også hentet Samuel Selinder og Teemu Koskinen.

Selinder er en offensiv back med bakgrunn fra Brynäs juniorlag, og har blant annet spilt i «U18 SuperElite» og «U20 SuperElite». Men han blir hentet fra Björklöven, som han har spilt for i 1. divisjon.

– Han har en veldig god bakgrunn, og gode holdninger fra det toppnivået han har spilt på i mange år. Det blir veldig bra å få en slik spiller inn i vår stall. Jeg føler vi har fått den defensive delen av laget på plass nå, sier Pedersen.

– Finsk sisu

Sistemann for denne gang heter Teemu Koskinen. Den finske forwarden har spilt endel i svensk 2. divisjon de siste årene – hvor han på det beste gjorde 45 poeng i 2008–2009. I fjor gjorde han 28 poeng for Tyringe og Osby.

– Det er en hardtarbeidende forward, men en allroundspiller. Det er en solid forsterkning, og det blir spennende med litt finsk sisu i Kongshallen, sier Pedersen.

Og for de som ikke vet hva finsk sisu er, vil det si vilje til å kjempe alt du har, kort og godt. Dermed kan vi forvente en hardtarbeidende finsk ridder, samt en offensiv back og svensk målscorer i Kongshallen i år.

Dog er det ikke sikkert alle spillerne blir klare til seriestarten som er den 24. september.

– Det er på grunn av transferkort, men de får inn dette etter hvert som de er klarert, forklarer Pedersen.

Alle spillerne har sluttet seg til laget. Men det jobbes fortsatt med å få på plass arbeidsplasser til alle spillerne, og det bes om at bedrifter som ser muligheten til et samarbeid tar kontakt.

Linus Rolinder

Alder: 23 (født: 08.02.1988)

Nasjonalitet: Svensk

Posisjon: Back/allround

Tidligere klubber: Hudiksvalls HC, Söderhamn/Ljusne, Lindefallets SK, New Hampshire Jr. Monarchs, Örnsköldsviks SK, Lindlövens IF. fakta

Samuel Selinder

Alder: 20 år (født: 30.01.1991)

Nasjonalitet: Svensk

Posisjon: Back

Tidligere klubber: Gästrikland, Brynäs, Björklöven.

Teemu Koskinen

Alder: 26 år (født: 28.02.1985)

Nasjonalitet: Finsk

Posisjon: Forward

Tidligere klubber: Tappara, Lukko, Ilves, HPK, Koovee, LeKi, HCM, Kallinge/Ronneby, Tyringe, Osby.

Linus Rolinder

Alder: 23 (født: 08.02.1988)

Nasjonalitet: Svensk

Posisjon: Back/allround

Tidligere klubber: Hudiksvalls HC, Söderhamn/Ljusne, Lindefallets SK, New Hampshire Jr. Monarchs, Örnsköldsviks SK, Lindlövens IF.