Klar for Knights

Artikkelen er over 7 år gammel

Den estiske landslagsspilleren Alexander Petrov (29) fikk en pangstart på Kongsvinger Knights-karrieren.

DEL

Knights-trener Toivo Suursoo er svært fornøyd med å ha sikret seg sin landsmann fra Estland.

– Dette er en veldig viktig signering for Knights. I Alexander Petrov har vi fått en spiller som vil sanke mange poeng og vil vinne kamper for oss. Han er i den rette alderen. Vi har en ung spillertropp, og trenger rutinerte spillere som kan ta tak både på isen og i garderoben, sier Suursoo.

Han beskriver Petrov som en seriøs ishockeyspiller, som er stor og sterk. At han debuterte med å score fire mål har mye å si for selvtilliten. Likevel forteller Knights-treneren at vi kan vente oss enda mer av centeren.

– Vi har fortsatt ikke sett det beste av han. Husk at han kun hadde en trening med oss før kampen mot Grüner, påpeker Suursoo.

I følge treneren er Petrov en av Estlands beste ishockeyspillere. I fjor spilte han for Montepellier i Frankrike. Før det hadde han seks sesonger i italiensk ishockey. Han har også erfaring fra finsk, russisk og latvisk hockey. Men han vet lite om hva som venter han i Norge.

– Jeg spilte sammen med Toivo (Suursoo) på landslaget og kjenner han godt. Men norsk ishockey vet jeg ingen ting om, sier den sympatiske estlenderen, som beskriver seg selv på følgende måte:

– Jeg er en center som kan benyttes både offensivt og defensivt. Jeg scorer mål, og har en god statistikk på dropper. Jeg gleder meg til å komme i gang for fullt.

Under fjorårets C-VM hvor Estland rykket opp i B-gruppen, ble han kåret til beste forward etter fem mål og sju assist på fem kamper.

Så det er ingen tvil om at Kongsvinger Knights har fått en solid forsterkning på plass.

Artikkeltags