Ordføreren refser politimesteren

ORDFØRER-REFS: Sjur Strand mener «nærsynt-reformen» er en passende beskrivelse på politiorganiseringen i Hedmark.

ORDFØRER-REFS: Sjur Strand mener «nærsynt-reformen» er en passende beskrivelse på politiorganiseringen i Hedmark. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Ordfører Sjur Strand tar et kraftig oppgjør med politimester Johan Brekke på Facebook, og kaller nærpolitireformen for «nærsynt-reformen».

DEL

Politistasjonssjef Terje Didriksen har sagt opp stillingen sin, og fra neste år blir politistasjonen i Kongsvinger degradert. Fra april vil politiledelsen for Kongsvinger-regionen være på Elverum.

– Dette er ille. Terje Didriksen har vært en utmerket representant for politiet, skriver ordføreren på sin Facebook-side som en reaksjon på Glåmdalens omtale av saken.

Han skjønner godt at Didriksen vandrer videre.

– For når en ikke engang kan stole på det en politimester sier, da blir det ikke lett, refser Strand.

– Alle var enige om at grensekriminaliteten var Innlandets største utfordring. Politimesteren sa under utredningen at han ville styrke vår enhet og at det syntes naturlig å legge Utlendings- og forvaltningsenheten til Kongsvinger.

– Han var også enig i at Kongsvinger var den naturlige leder-enheten for grenseoperasjonene. Kongsvinger har over tid hatt to av tre arrestasjoner i Hedmark, fortsetter ordføreren i Kongsvinger.

– Og nå skal vi degraderes. Bli politistasjon light. Elverum skal ivareta oss. For de sitter jo på avstand og kan jo ikke så mye om dette. Det er lurt mener Politimesteren.

Strand konstaterer at Hedmark nå skal dekkes av to politienheter som ligger 2,5 mil ifra hverandre og i Hamar og Elverum.

– Vi har ikke mange ansatte og de skal bruke tid på å kjøre arrestanter til Hamar. En bil og to betjenter i minst 3 timer per gang. Og dette kalles nærpolitireformen.

– Nærsynt-reformen hadde passet bedre i Hedmark, skriver en oppgitt ordfører Sjur Strand.

Glåmdalen har vært i kontakt med Innlandet politidistrikt, som ikke ønsker å kommentere saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.