Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 13. juli.

Trump refser Mays brexit-strategi

USAs president Donald Trump åpnet sitt besøk i Storbritannia med å fordømme vertskapets brexit-strategi, fornærme statsministeren og hylle hennes fremste rival.

Kort etter at Trump og hans kone Melania ble mottatt av statsminister Theresa May til gallamiddag på Blenheim slott, trykket The Sun et intervju med presidenten der han kommer med drepende kritikk av Mays brexit-plan og forhandlingsevner.

Eksplosjon ved flyplass i Kairo

Minst tolv mennesker ble skadd i en eksplosjon og brann ved en kjemisk fabrikk like ved flyplassen i Kairo. Sky News Arabia skriver på Twitter , med sin egen korrespondent som kilde, at det var to drivstofftanker tilhørende et privat selskap som eksploderte.

En talsmann for hæren sier eksplosjonen fant sted i en fabrikk som spesialiserer seg på kjemisk industri, inne på et område som kontrolleres av hæren.

Nye investorer for Resett

Nettstedet Resett har i forbindelse med en emisjon tidligere i år fått 16 nye investorer med ulik eierandel.

– Det er nå 21 eiere i resett, med litt forskjellige eierandeler, skriver styreleder Monica Staff på epost til Finansavisen. Hvem aksjonærene er, fordelingen av aksjeposter eller hvor mye penger Resett har hentet, ønsker hun ikke å gå inn på.

Rekord for øyene i Oslofjorden

Den varme sommeren har ført til at rekordmange benytter seg av fergene som går fra Aker Brygge til øyene i Oslofjorden.

– Vi ser at båttilbudet vårt er svært væravhengig, og nå i dette fine været er det rekordbesøk, sier Sofie Bruun, pressevakt i Ruter, til Dagsavisen.

I mai var det ifølge avisen hele 220.365 påstigninger, mens det bare den første helgen i juni var nærmere 20.000 avstigninger per dag.

Sliteseier for Gerrard i debuten

Steven Gerrard kunne juble for seier i sin første tellende kamp som Rangers-manager, der skottene slo makedonske Shkupi 2–0 i europaligakvalifiseringen.

Jamie Murphy scoret etter 23 minutter, mens James Tavernier doblet ledelsen fra straffemerket på overtid. Rangers imponerte ikke, men gjorde nok foran eget publikum på Ibrox. Selv påpeker Gerard at Rangers har mange nye spillere som trenger dit før de fungerer godt som et lag.

Kommentarer til denne saken