Steinar Bjørndalen og en fast gjeng frivillige har vært primus motor i mange, mange år, og har sørget for at arrangementet går av stabelen. Det skulle vært arrangert 30. april, men i år blir det ikke noe.

Færre deltar

– Vi har alltid hatt Finsrudmarsjen den siste helga i april. Dessverre så ser vi oss nødt til å avlyse årets marsj. Det blir færre og færre som deltar, særlig etter covid har vi sett at det er mindre populært, så er kanskje tida gått litt forbi denne type turmarsjer, sier Bjørndalen.

Finsrudmarsjen var i mange år en konkurranse med tidtaking og flere klasser, og første året, for mer enn 35 år siden, så startet 700 løpere. Så dabbet interessen noe av, og de siste årene de hadde full marsj med tidtaking og aktive klasser, var det 150 stykker som deltok.

– Det er et stort arrangement å håndtere for et lite idrettslag, med mye jobb på noen få. Og da interessen ble mindre for konkurransen med aktive klasser, så gikk vi over til en ren turmarsj, uten tidtaking og der alle deltar som de vil, med familier med barnevogn og der alle har fått premie. Men de siste gangene har det vært under 100 som har deltatt, sier Bjørndalen.

Mulig karusell

– Vi har vurdert fram og tilbake, og funnet ut at vi ikke arrangerer noen Finsrudmarsj i år. Om det betyr at det er kroken på døra for alltid, er ikke sikkert. Vi spekulerer litt på om vi skal fortsette med et arrangement, men i en litt annen form, sier Bjørndalen.

– Vi har jo flere fine turløyper knyttet til området her på Finsrud, med gapahuker og også muligheter for å skrive seg inn i turbøker. En idé er å arrangere en karusell gjennom sesongen, og så premiere ut fra at folk har gått tur og registrert seg, sier Bjørndalen.

Han håper også å få med flere yngre, som kan være med og løfte idrettslaget og arrangementene framover:

- Vi er jo stort sett pensjonister, vi som holder på nå, og vil gjerne ha med noen unge krefter.