Ingen tiltak etter at «mystisk festdeltaker» sendte elever hjem fra skolen

Frykt for koronasmitte skapte mandag problemer ved flere videregående skoler på Romerike etter at det skal ha vært en ungdomsfest i helgen. Nå har kommunen sjekket opp saken.

DEL

(Romerikes Blad): – Kommunen har sjekket opp saken og fulgt opp alle tips. Vi har ikke funnet holdepunkter for at det har vært personer på festen med verken bekreftet koronavirus eller mistanke om koronavirus. Kommuneoverlegen vurderer derfor at det ikke trengs spesielle tiltak eller oppfølging videre av dem som har deltatt på festen, skriver Rælingen kommune på sin Facebook-side mandag kveld.

Det var mandag morgen at alarmen gikk på Mailand videregående skole i Lørenskog.

LES OGSÅ: (+): Undersøker rykter om mystisk festdeltaker: Elever sendt hjem fra skolen

Årsaken var at elever fortalte læreren om en fest i helgen hvor et titalls elever ved skolen skal ha vært til stede. På festen skulle det angivelig ha vært en person til stede som skulle ha vært i karantene.

Utover dagen kom det meldinger fra flere skoler – som Skedsmo videregående skole i Lillestrøm, Bjørkelangen videregående skole og Rælingen videregående skole. På noen skoler ble elever sendt hjem, på andre fortsatte skoledagen som normalt.

– De som er friske kan gå tilbake på skole og leve som normalt. De som er syke, tar de samme forholdsregler som de ellers ville tatt uansett ved sykdom. Hvis vi skulle få inn nye fakta i saken, så vil kommunen komme med oppdatering og nye vurderinger, skriver Rælingen kommune.

Har noen tips til oppklaring i saken, kontakt servicetorget i Rælingen kommune på telefon: 63 83 50 00.

Artikkeltags