Den er en av fem kortfilmer/videoproduksjoner som heier fram Kongsvinger-regionen.

Ine og Marcus var paret som hadde den mest solide søknaden til å få oppleve Drømmehelga etter Reunion-treffet i fjor. Ei helg med opplevelser over hele distriktet - og de svever fortsatt litt.

- Sjukt bra!

Det aller meste de foretok seg på Drømmehelga i august, ble filmet, og filmen skal lanseres digitalt i uke 8, for alle lesere av Glåmdalen, kommunens nettsider og på Kongsvingerregionens nettsider.

Mye moro og humor var det, og det speiler filmen, som Mats Birkelund står bak:

- Den er sjukt bra! Skikkelig kul, vi er kjempefornøyd, så bruk den filmen til å framsnakke regionen for alt den er verdt! Både den med Ine og meg, sier Marcus.

- Vi var litt nervøse for at det skulle bli kleint, men det ble så bra. Mats har klart å fange opp essensen av forholdet vårt.

- Det har vært veldig morsomt å være med, sier paret, som er med på videolink fra Oslo, og altså har fått se det ferdige resultatet.

(saken fortsetter under bildet)

De holder fortsatt på med studier, Ine skal være ferdig med masteroppgave til sommeren, og hun jobber ved siden av. Det meste er ellers snudd på hodet på grunn av korona. Lesesalen ble stengt, og som så mange andre, har de lite handlingsrom i Oslo nå.

Helga de hadde i Ines hjemby, ga mersmak, men foreløpig blir de der de er. Men hvem vet - kanskje om fem år? Da er de litt lenger ut i "løpet" som kjærester og kanskje familie.

Kanskje da med en ny film, "Ine og Marcus søker jobb" ?

Møteplasser

Filminnslagene speiler møteplasser i Kongsvinger, og der er Kafé Bohem med Mari Søby Østlid et godt eksempel på hva man kan få til. Det var også et av stedene Ine og Marcus fikk oppleve under Drømmehelga, og der storkoste de seg. Når vi nå møtes på nettet, vi som var sammen den helga, er det mye hyggelig mimring, men også nye ting på gang.

Da Mats forteller om noen karer, blant annet faren sin og noen andre "gærninger", som han kaller dem, får Marcus blod på tann. Gjengen driver nemlig og kjører og lager løyper så de kan sykle på stier til skogs i snøen ved Bæreia og Holtberget, er Marcus ikke vond å be:

- Jeg skal faen meg slenge meg på fatbiken og bli med ved neste anledning!

Og den kan komme ganske kjapt, for etter Drømmehelga har de vært oftere på besøk i Kongsvinger, bortsett fra de siste par-tre månedene. Da har koronapandemien gjort at de to er "stuck" i Oslo. Men de lengter hit, og rakk å gjøre mye også på egen hånd i sommer.

- Den helga vi hadde i regi av "Reunion", har gjort at jeg nå er mye mer "med" i praten når vi er i Kongsvinger. Jeg vet mer hvor ting er, hva de snakker om og jeg kan være mer delaktig. Sånn sett så har det blitt mye "kortere" til Kongsvinger nå i ettertid. Før var det liksom mer planlegging - en "greie" å dra til Kongsvinger, mens vi nå tar turen mer på sparket, sier Marcus.

- Vi sykla masse rundt i sommer. Det er jo så mange steder å ta av, og det er kort vei til å være ute i naturen. Enten det bare er ut på en hageflekk, som vi ikke har i Oslo, eller langs Glomma, eller på vei til skihytta, sommer som vinter. Det er alltid et sted å være eller oppsøke om man vil være litt aktiv, som oss, sier Ine.

(saken fortsetter under bildet)

Selv er hun oppvokst i Øvrebyen og har vært vant med å ta på skia omtrent utenfor døra.

Bedre plass

En viktig grunn til å se hjemover til Kongsvinger for Ine - og for Marcus til å være med "på lasset" - er utsiktene til hva man kan få av bomuligheter her:

- Kongsvinger er et koselig sted, men det er nok behovet for å ha bedre plass rundt seg, som vil være den viktigste grunnen til at vi eventuelt flytter dit, sier Marcus.

For Ine er gangavstand til steder som Kafé Bohem og andre ting i sentrum, viktig, men bosteder som Bogeråsen og andre områder kan også være aktuelle.

Mats er Kongsvingergutt, men nyter livet langt nord, nærmere bestemt i Tangstad i Nordland. Fjell og hav og utendørsaktivieter og frilansjobbing med sitt eget regi-og filmskaperfirma, er årsaker til at han bor der han bor. Når han er hjemme i nord, så savner han familie og kompiser i Kongsvinger. Klimaet her på indre Østlandet kan han også savne:

- Her er det varmere om sommeren, og mer vinter når det er vinter. Det liker jeg, sier Mats, som nå er noen uker i Kongsvinger.

Han er mye på besøk i lengre perioder. Kongsvinger har jo også en god beliggenhet, med tanke på oppdrag innen film- og reklamebransjen, med kort vei til Oslo, som kan være viktig for Mats.

Etter noen uker her, savner han havet og fjellet, og et større miljø av folk som gjør det samme som han på fritida: - Jeg føler at i nord så jobber man for å leve, og ikke omvendt, på godt og vondt.

(Saken fortsetter etter faktaboksen)

FAKTA

Denne artikkelen er en del av #treffes!

  • #treffes er en digital uke om mulighetene i regionen vår.
  • Les artikler og se filmer om livet som leves her, folk som har flyttet hjem, møteplasser, spennende jobber og om framtidsutsiktene.

Du finner alle historiene på glomdalen.no/treffes

#treffes er et samarbeid mellom Glåmdalen, kommunene og næringslivet i Kongsvingerregionen.

God ambassadør

Så har Mats også fått med en den unge næringslivstoppen Jan Christian Vestre, som etablerer sin drømmefabrikk i Eidskog, i filmen. Det er hans firma som står bak den store etableringen på Magnor, fabrikken som skal bli et opplevelsessenter like mye som en arbeidsplass.

- Jeg opplevde at han var genuint interessert i distriktet, og har satt seg inn i de mange kvalitetene vi har å by på her. Virkelig en god ambassadør for regionen. En slik mann skulle jeg gjerne hatt som sjef, om jeg skulle vært ansatt noe sted, sier Mats.

Han har fortsatt adresse i Nordland, men har fortsatt sterk tilknytning til Kongsvinger. Kanskje han også blir en tilbakeflytter om noen år, i selskap med Ine og Marcus?