Meteorologisk institutt kommer med en gladnyhet til deg som er glad i sol og varme. Til tross for dårlig vær og regn hittil denne uka, kan vakthavende meteorolog, Terje Alsvik Walløe melde om solfylte dager til helgen.

– Onsdag og torsdag bærer nok preg av nedbørsbyger, kanskje ikke mye, men det blir grått. Det blir temperaturer opp mot20 grader, og det kan komme perioder med sol av og til også, forteller Walløe.

Meteorologen utelukker heller ikke tordenvær på onsdag og torsdag. Det kan dukke opp over distriktet, men fremdeles usikkert.

– Vi velger ikke å utelukke tordenbyger på onsdag og torsdag, men det er nok noe usikkert. Personlig tror jeg dere slipper, men vi får se. Det er vanskelig å se tordenvær fram i tid, forteller han.

(saken fortsetter under bildet)

Walløe har imidlertid gode nyheter for dagene etter torsdag:

– Sommervarmen og sola kommer tilbake. Vi får vente med å pakke ned solkremen, for sommeren er ikke over riktig ennå. Vi regner nok med mange solfylte dager igjen, til tross for at vi nærmer oss høsten.

Etter hvert vil det komme et høytrykk fra De britiske øyene som gjør at det kan forventes mer sol og varme fra fredag til søndag, ifølge Walløe.

– Helgen blir nok ikke ekstrem varm, rundt 20 grader, men det blir mye sol. Den påfølgende uka ser derimot bra ut, med både sol og varme, forteller meteorologen.

Meteorologisk institutt og brannvesenet har den siste tiden meldt om skogbrannfare, men nå er farevarslet fjernet. Walløe ser derimot ikke bort fra at dette vil komme tilbake neste uke.

– Vi får bare vente og se, men jeg tror nok farevarslet kommer tilbake. Det virker som at det blir ganske tørt igjen, men inntil videre vil vi ta av farevarslet på grunn av nedbørsmengdene som har kommet og kommer.