Dette er en politisk bestilling for å få flere tilbake på bussen igjen etter at kollektivtransporten hadde dårlige kår under koronapandemien. Fylkestinget bidrar med fem millioner kroner i støtte til tiltaket.

- Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket også til sommeren, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen rundt omkring i vårt vakre fylke, for kun 10 kroner turen.

- Du kan ta bussen til mange turistattraksjoner, flotte fjellområder, byer og nye steder, her er det mange muligheter, sier Stine Fredriksen i Innlandstrafikk i en pressemelding.

- 10-kronerskampanjen ble også kjørt i desember 2021, men dessverre ble framdørene igjen stengt på alle bussene den 14. desember på grunn av pandemien. Kampanjen oppnådde derfor ikke ønsket effekt, sier Fredriksen, som håper juli-kampanjen blir en suksess.

Ikke minst for unge reisende, er det et veldig godt alternativ å reise kollektivt når prisen blir så lav. Men billett til en tier, gjelder for alle aldersgrupper.

Du kan reise så langt du vil med 10-kronersbilletten. Billetten gjelder på alle linjer som kjøres av Innlandstrafikk innenfor Innlandet fylke, fra 1. juli til og med 31. juli 2022.

Du får kjøpt 10-kronersbilletten via reise-apper, og med Innlandskortet.