Gå til sidens hovedinnhold

I år blir det påskekrim i Glåmdalen igjen: – Det skal være litt skummelt

Familien Roos i Kongsvinger har en litt voldsom bryllupstradisjon når noen av dem skal gifte seg. Stikkordet er kidnapping, men mer enn det får du ikke vite før i påskeuka!

Malky Frank er regissør og en av tre manusforfattere - de to andre er Mathilde Westby Skoglund og Torstein Nordgaard - bak årets lokale påskekrim. Hun varsler at vi har skumle saker i vente.

- Det blir en krim som like gjerne kan kalles en thriller. Handlingen vil vi røpe minst mulig om ennå, men hovedpersonene blir familien Roos i Kongsvinger. De har en helt spesiell bryllupstradisjon når de skal gifte bort sine, noe bruden ikke får vite før det faktisk skjer. Det blir kidnapping og noe vold, men ikke så brutalt at det er grunn til å ha en aldersgrense på serien, forteller Malky Frank, som til daglig er førsteårsstudent ved Westerdals Institutt for film og medier i Oslo.

- Blir det en thriller ispedd litt humor innimellom?

- Nei, vi tenker å dyrke thriller-sjangeren ganske gjennomført denne gang. Her skal det bli mer skummelt enn morsomt!

Daglig episode i påskeuka

Handlingen i serien foregår stort sett i Kongsvinger-området. Opptakene lokalt ble unnagjort sist helg, men de fleste innendørs-scenene er filmet i studio på Lillehammer. Og med studio mener vi faktisk ei campingvogn!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det ligger an til sju episoder i en miniserie på mellom to og fem minutter hver. Glåmdalens påskekrim skal vises ved at én ny episode legges ut på nettet hver dag gjennom hele påskeuka, og første episode kan du se mandag 29. mars - dagen etter palmesøndag.

- Det er 13 skuespillere som deler på å ha roller i påskekrimmen. Vi som står bak kamera må også gjøre en innsats foran kamera, og alle involverte spiller også rollefigurer i handlingen, forteller Malky Frank.

Lærer av erfaringer

Hun var tidligere en del av Glåmdalens ungdomsredaksjon, og har vært involvert i flere av Glåmdalens påskekrim-serier de siste årene. Både Malky Frank og Mathilde Westby Skoglund sto bak påskekrimmen for to år siden er også med i årets versjon.

I 2020 ble det ikke laget noen lokal påskekrim som følge av korona-restriksjonene den siste måneden før påske for snart ett år siden.

- Det var vært skikkelig hektisk og slitsomt, særlig sist helg - men også veldig morsomt. Nå gjenstår noen uker med redigering og ferdiggjøring av alle episodene.

- Er du fornøyd?

- Ja, faktisk. Jeg synes det er blitt høyere kvalitet på produksjonen. Vi lærer av tidligere erfaringer, og i år har vi til og med egen lysmester i Mia Eiken! Men budsjettet er ganske lite, og vi har fått bruke innspillingslokasjoner stort sett etter avtale med familie og venner.

- Er det noen aldersgrupper du tror kommer til å like årets påskekrim ekstra godt?

- Nei, forhåpentligvis faller den i smak hos alle, og vi håper jo at så mange seere som mulig følger alle episodene.

Kommentarer til denne saken