Gå til sidens hovedinnhold

Derfor velger de camping foran fjellet i påsken

Artikkelen er over 4 år gammel

Eidskog: Mens noen drar til fjells i påsken, er det utenkelig for de fleste gjestene ved Montebello å være noe annet sted enn på camping.

Monica og Hans Johansen er tilbake på Montebello for å feire påsken. De liker livet på Montebello bedre enn hytta, og særlig barna koser seg når det er flere i nærheten.

– På campingen er det mer sosialt enn det er på en hytte. Ungene går bare ut om morgenen og må hentes når det er mat, sier Monica.

Hans er ikke helt enig, etter hans mening er det noe på campingen som mangler.

– Jeg har leid hytte før og syntes det var godt å kose meg ved peisen om kveldene, den savner jeg her, sier han.

Skal ha nummer 14

Paret har stort sett slappet av i påsken, men en viktig ting har de måttet jobbe for.

– Tallet 14 er spesielt for oss, og med endringene på campingplassen i år ville de gi oss nytt nummer. Det kunne vi ikke ha noe av, sier Hans.

En rolig påske

Litt lenger unna har Snefrid Antonsen og Erik Hagen også tilbrakt påsken i campingvogna sammen med kattene. Utenfor har Snefrid pyntet med fjør i buskene, og inne har hun satt fram gule lys, egg og kyllinger. Erik har ikke pyntet noe, men bidratt med en ny ugle til samlingen isteden.

– Jeg kjøpte den ugla i hjørnet der til Snefrid. Den fikk hun to av, en som ble med hit og en til å ha hjemme, sier han.

De har for det meste slappet av og tatt det rolig i påsken. De fleste prosjektene er avsluttet eller satt på vent til våren da de får bedre tid igjen. Det har ikke vært like enkelt for paret å slappe av siden TV-serien om campingplassen ble sendt.

– Det hender at folk roper eller stopper oss for å ta bilder. Her om dagen måtte vi stoppe inne på polet og sette oss ned for at noen skulle ha bilder, sier Snefrid.

Erik og Snefrid prater om påskehandel i Sverige og kjendisfaktoren.

 

Det er liv i campingvognene, og fullt forteller daglig leder Lars Christian Amundsen.

– De fleste kom palmesøndagen, og er til andre påskedag. Til sammen har vi omtrent 180 faste som kommer. Det er full fart, og på grunn av tv-serien har vi fått flere henvendelser enn tidligere. Dette gir også ringvirkninger til vår andre plass Morokulien. I tillegg har vi pusset opp sanitæranlegget og lagt fibernett på hele Montebello, noe som er blitt godt mottatt, sier Amundsen.

Kommentarer til denne saken