Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan har ditt koronaår vært?

12. mars 2020 ble verdenen vår snudd på hodet. Hvordan har det påvirket deg?

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Snart ett år etter at statsminister Erna Solberg erklærte de mest inngripende tiltakene rettet mot sivilbefolkningen siden krigen, er det nesten blitt en slags normalitet over det hele. Hjemmekontor, munnbind, ingen ferieplanlegging og et sterkt begrenset kultur- og aktivitetstilbud. Vi er tilpasningsdyktige, vi mennesker.

Men det tærer på. Vi er alle rammet. I større og mindre grad, selvsagt. Verst er det for dem som har mistet noen som sto dem nær. Kanskje fikk de aldri tatt farvel på en ordentlig måte. Andre har selv vært alvorlig syke, har mistet jobben eller opplevd at hjelpeapparatet ikke får gitt dem den oppfølgingen de trenger. Koronatiltakene begrenser på så mange vis.

Nå vil vi gjerne vite mer om hvordan ditt år i et samfunn preget av koronaviruset har vært. Hva har du savnet mest? Hvilke sosiale arenaer har du oppsøkt for å bøte på begrensingene i fysiske møteplasser? Har denne tiden bragt med seg noe positivt? Kanskje du har begynt å trene eller prøvd deg som aksjeinvestor, fått deg en ny hobby eller brukt tiden til å ta andre grep i livet ditt? Slike historier vil vi gjerne fortelle.

Det vi ønsker, er å kartlegge de lokale opplevelsene av situasjonen, nå når vi snart runder ett år som med varierende styrke har preget livene våre.

Har du en historie eller opplevelser du kunne tenke deg å dele med andre, så vil vi veldig gjerne høre fra deg. Du kan legge igjen kontaktinformasjon i spørreskjemaet, eller kontakte oss direkte på tips@glomdalen.no.

Svar på våre spørsmål her

Kommentarer til denne saken