Husflidslagene i Hof og Åsnes går sammen om å arrangere «Den store koftejakten». Liv Sandvik Jakobsen har skrevet to bøker om kofter og drar landet rundt og holder inspirasjonsforedrag for den som er glad i å strikke og som gjerne vil bruke gamle koftemønstre.

Onsdag kveld kommer hun til Åsnes hvor husflidslagene inviterer strikkefantastene til Fjøset på Sønsterud gård.

– Trender kommer og går, og ruller over landet som bølger fra tid til annen. Det er ingen tvil om at våre norske kofter og de gamle mønstrene har fått sin renessanse, men hva utløste skredet? spør de aktive kvinnene i kommunens to husflidslag.

 Ved en tilfeldighet ble «Den store koftejakten» en realitet. Jakten ble nærmest som en folkebevegelse å regne.

På Liv Sandvik Jakobsens interiør- og livsstilsblogg kom tilfeldigvis noen av hennes arvede kofter med i bildene. Liv hadde selv ingen planer om å rette søkelyset mot disse lune og hjemmestrikkede plaggene, hun likte bare å ha dem på seg.

 Da spørsmålene om navn og oppskrifter regelrett begynte å renne inn, hadde ikke Liv svarene. Hadde kofter navn? Det visste hun ikke. Liv tok derfor bilder av koftene sine og sendte spørsmålene i retur til leserne.

Kanskje noen visste navnet eller hadde den gamle oppskriften liggende? Svarene var mange og engasjementet stort.

Folk dukket ned i bortgjemte kasser i kjelleren og på loftet, og sammen med navn og gulnede oppskriftshefter, dukket det opp flere ukjente kofter.

 I kjølvannet av dette, ble det flere spørsmål, og Livs blogg ble en kanal for deling av de gamle koftemønstrene som ikke lenger var i salg. Med garnprodusentene, og ivrige kofteglade mennesker på laget, ble samlingen etter hvert stor.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.