700 hunder i storhallen - her var det liv!

  700 hunder i aksjon!

  Artikkelen er over 2 år gammel

  KONGSVINGER: 700 hunder med eiere fra 23 nasjoner kjempet om en drøss med medaljer og rosetter i storhallen i helga.

  DEL

  Det var mye glede blant både tobeinte og firbeinte ute på kunstgrasmatta, og en rekke språk var å høre blant bjeffing og fløyter. Her var agility-folk fra mange europeiske land, og også hundeeiere fra så langt unna som USA og Australia. Verdensmestrene fra tidligere i år, var også med. De kom fra Tsjekkia.

  52 hunderaser

  For når Norway Open ble arrangert i Kongsvinger for sjuende gang i helga, var det det største arrangementet hittil:

  – Det har vokst for hvert år. Nå er vi en meget anerkjent internasjonal konkurranse, og det er faktisk 4400 starter i ulike klasser, fordelt på tre dager, sier initiativtaker Jan Eide.

  I sekretariatet kan de fortelle at hele 52 hunderaser er representert, men noen raser er mer populære i agility enn andre:

  – Det er med 160 Shetland Sheepdog her, og 260 Bordercollier. De er raske, og lette å lære opp!

  Hund og eier er gjerne kledd i matchende treningstøy der de venter på tur, og det myldrer skikkelig både på tribunene og nede i den store arenaen.

  God service

  Arrangørene føler seg spesielt godt tatt imot i Kongsvinger:

  – Området med campingmuligheter og turmuligheter langs strandpromenaden, det er veldig flott å være her. Og se denne velkomsten som en hundegjest på Vinger hotell fikk:

  Vi får se et bilde av velkomsthilsenen, og der står det «Kjære hundeeier! Her får dere et ekstra laken til å legge i stolen, som hunden kan ligge på»!

  – Vanligvis får vi beskjed om at hunder ikke har adgang, og det kan vanke bot! Vi er takknemlige for gjestfriheten her, sier arrangørene.

  Spesielt samspill

  De pipes og fløytes, hunder sitter i giv akt og venter på signal fra sin eier. Det er litt av et samspill å være vitne til når tospannet springer mellom hindrene i de ulike løypene.

  Handleren løper som en vind og gir tegn med armene; bikkjene løper gjennom tunneler, hopper over hindre, bråsnur, løper i sikksakk. Og det lyser glede av begge to.

  – Agility er en kjempefin aktivitet. Hundene elsker det, de får jo være aktive, de får være sammen med lederen sin, og samspillet de to imellom blir helt spesielt. Det gir veldig harmoniske hunder, sier Eide.

  Artikkeltags